新會員登記
搜索
樓主: snakei23094

[討論] 呢排好似冇咩人再討論“令”何解?

guyguy 發表於 28-5-2015 22:35
師兄比個讚你,你都最愛坤平

其中一種啦,猴神和鷹神都很喜歡。
坤平派嬌真係勁,我從未試過咁鐘意新牌,鐘意到去包埋金。

其實泰國本土市場,都會和東南亞地區一樣,一期期地推廣不同佛牌。但有點不同的是,泰國有專門流通某位或數位師傅高僧嘅專門店,並不是那期當炒就流通那一期聖物。

原因都是屬於一些長線投資,或很敬仰某位師傅高僧。因這些無論何時,都有一個固定或上升的價值。這和炒作聖物不同,推廣期一過,不是價格回落,就是有價無市。

就好像龍普添聖物一樣,價錢節節上升。差不多現在都是收藏投資,反而真正佩帶的少。

評分

查看全部評分

TAISIN 發表於 29-5-2015 15:55
其中一種啦,猴神和鷹神都很喜歡。

咁師兄你揾到你心中目理想嘅猴神和鷹神未呢
moradok 發表於 31-5-2015 13:41

其實泰國本土市場,都會和東南亞地區一樣,一期 ...

派更也 e + 真係有點有價無市呢
小小牛 發表於 1-6-2015 10:22
派更也 e + 真係有點有價無市呢

因為依家個價值,基本上真係在於功效,而收藏價值還是在起步階段。

所以價值上升到某一個位置,就會停了。

現市場上,收藏價值都是一個非常重要的因素之一
moradok 發表於 1-6-2015 12:59
因為依家個價值,基本上真係在於功效,而收藏價值還是在起步階段。

所以價值上升到某一個位置,就會停了 ...

是的, moradok兄應該是老行尊來唷
小小牛 發表於 1-6-2015 14:15
是的, moradok兄應該是老行尊來唷

大家研究下啦
moradok 發表於 31-5-2015 13:41

其實泰國本土市場,都會和東南亞地區一樣,一期 ...

現在派橋係香港市場甚少流通,有價冇市呢
小小牛 發表於 1-6-2015 10:19
咁師兄你揾到你心中目理想嘅猴神和鷹神未呢

有一塊8手猴神,鷹神仲搜尋中。
guyguy 發表於 1-6-2015 18:12
現在派橋係香港市場甚少流通,有價冇市呢

派嬌係泰國好似已經進入冷靜期,除咗塊三符管版本仲係到發神經之外