新會員登記
搜索
查看: 6629|回復: 11

龍波沈龍刀熗不入符管供金要幾多?

龍波沈龍刀熗不入符管供金要幾多?

認同師兄講發,吾好講聖物,依家乜野都貴了...{:6_299:}
頭像被屏蔽
ROBB 發表於 20-9-2011 00:36
一般不會太貴~ 有長短之分, 供金亦相同。
香港大多$600~$1000 不等~ 視乎自己能力釐定價位, 或多查詢現時價 ...

好多野都唔可以講出廟價, 一張5天既機票, 酒店, 塔車, 交通時間, 有些地方更可能包車, 有些偏遠既佛寺可能要浪費一日時間先搵到, 其實可以計到一日既成本需要幾多??? 有時候更可能花左4-5個鐘去一間廟, 原來間廟已經無聖物可以俾人恭請或者一早俾人請走晒, 咁你就浪費左一日係泰國旅行既時間但乜野牌無做過完全無得著.

以上講既所有野全部都係$$$$$, 大家可以想像得到, 去旅行, 時間就係金錢, 你少左一日時間就少做好多野, 睇少好多野, 搵少好多野, 但機票酒店車費唔係話你咩都無做到個日就可以豁免唔使俾, 係咪??

所以好多時同人求牌及請牌, 要求賣方及傾價錢方面唔好講到好涼薄, 想人地一毫子都無得賺(佛牌店開天殺價劏死牛者除外)

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽

樓主, 俾張相你參考下 a.jpg

上面個枝係力槍不入, 下面為沙LI架符管.

我枝都係我親自入去該廟請返黎.
希利奧斯 發表於 20-9-2011 02:39
好多野都唔可以講出廟價, 一張5天既機票, 酒店, 塔車, 交通時間, 有些地方更可能包車, 有些偏遠既佛寺可能 ...

其實好認同師兄,一般人出國駛費好大, , 但係, 一D職業牌商就唔同講法,泰國個邊有人, 就 直接叫人send D平價貨過來炒高晒(一D牌係寺到仲係免費牌), 而且一般香港師兄對泰國唔熟識,又唔識泰文, 真的詳細資料又難搵,好易比人食到死死下架嘛,   
頭像被屏蔽
atoum 發表於 20-9-2011 11:30
其實好認同師兄,一般人出國駛費好大, , 但係, 一D職業牌商就唔同講法,泰國個邊有人, 就 直接叫人send D平 ...

通常個D都係佛牌店先搵人做跑腿.

我呢D係公司放假我去行下廟順便賺少少水腳, 幸好個邊有朋友順便做埋翻譯.

擋險的不是黑色嗎?
頭像被屏蔽
擋險的不是黑色嗎?
黑色擋險
紅色刀槍不入
紅短偏招財擋險人緣
頭像被屏蔽
bevi1990 發表於 20-9-2011 20:40
擋險的不是黑色嗎?

紅色短個枝和尚佢地話係檔險, 我confirm左幾次, 我見廟入面最貴係呢枝先供請出來.

長個枝佢地話係一枝沙LI架既符管, 人緣用既, 佢地猛咁推俾我豎起晒手指, 我咪供請埋~哈哈~

黑色個枝我無問清楚, 因為紅色個枝比黑色貴, 我咪要枝紅色.

評分

查看全部評分