新會員登記
搜索
樓主: Marron

俾我訴下苦。。。好黑!

guyguy 發表於 20-5-2015 22:48
小弟心中疑問,打例如我帶得好順而家的牌,但一轉其他牌又變排毒,黑到爆,係個個人受法門唔同定係業報或 ...

Guyguy兄, 一來我無宿命通, 二來我無後得智, 三來我無道種智, 所以你問嘅問題大家吹水討論下就得, 不要用大師, 受教這些字眼了吧, 你會搞到我吾敢出聲o架喎

SherryChan@FB 發表於 20-5-2015 23:32
師兄一句 真係感受好深 其實所以發生係我地身上既事 都係因果既循環 今日發生的果 皆是之前種下的因。自 ...

師姐, 好嘢喎, 你做得到我都係得把口講下o架咋, 正一係 : 講就天下無敵, 做就有心無力
小小牛 發表於 21-5-2015 09:34
師兄, 吾好意思, d 亞伯係比較囉嗦吟尋

你唔囉嗦我們就不斷中招都唔知啦!

評分

查看全部評分

小小牛 發表於 21-5-2015 09:36
Taisin兄, 亞伯似老賣老啫, 我吾係老師唷

家有一老,如有一寶!
我識咩係寶架!
guyguy 發表於 21-5-2015 08:36
試過,一定試過,我現在帶派暗坤平係好順,但加埋必打,開頭帶個星期反工可能心情唔知點解燥底,但到現在 ...

泰國佛牌的一個特點是僧人會用不同的「法術」來加持開光一些器物(或含有特殊物料), 不同的法術和不同的材料, 當然會有不同的效能和作用 而當這些蘊含某種法術力量的聖物佩帶在你身上時, 究竟會同你自身的業力, 福報, 惡報產生什樣的「化學作用」呢 凡夫如我們是很難清楚了知其間種種之因緣結果的, 因為佛說 : 業力不可思議 凡夫的我們只能由現象上去知道有此種情況, 就是戴某位師父, 某種佛牌你會好順, 你會覺得好夾, 你會覺得好 lucky, 好開心......而戴某位師父, 某種佛牌你會黑到無朋友, 頭頭碰著黑...... 而這些都是世間法的現象, 雖則凡夫的我們無足夠的智慧去了知其中種種的原因和結果, 但 佛陀已經教授了我們, 世間萬法都不離業報輪迴的因果法則, 你只要以不變的法則, 去應對種種千變萬化, 捉摸不定的現象就好, 這不變的法則就是 :「諸惡莫作, 眾善奉行」, 「隨緣消舊業, 不再作新秧」, 這就好了, 晴天總會有一天出現的   

評分

查看全部評分

TAISIN 發表於 21-5-2015 09:54
家有一老,如有一寶!
我識咩係寶架!

嘩, 后生仔會敬老的好少了, 謝謝你唷
wl3003 發表於 21-5-2015 01:54
師姐,吾係講緊我

有幾黑, 都未追到我

有你份咩?我唔知嘅?
得鬼閒追你啊!
小小牛 發表於 21-5-2015 10:31
嘩, 后生仔會敬老的好少了, 謝謝你唷

我都好尊敬你㗎牛牛~~

評分

查看全部評分

Marron 發表於 21-5-2015 11:25
我都好尊敬你㗎牛牛~~

又有個會敬老的后生女, 太好了, 謝謝您唷
小小牛 發表於 21-5-2015 10:29
泰國佛牌的一個特點是僧人會用不同的「法術」來加持開光一些器物(或含有特殊物料), 不同的法術和不同的材 ...

心感佩服