新會員登記
搜索
查看: 4914|回復: 45

[分享] 睇到真係好感動 .......

今日同泰國朋友Wechat 佢Send左幾張龍普庵(LP Eaum)既相過黎
Photo 20-5-15 11 59 12 am.jpg
Photo 20-5-15 11 59 14 am.jpg
Photo 20-5-15 11 59 16 am.jpg
Photo 20-5-15 11 59 19 am.jpg
可能你地會話普通加持相 無乜特別
但我地一班有追蹤龍普庵消息既信眾睇到後都非常感動

話說龍普庵在一個多禮拜(7/5) 前為六月出廟的"馬下立"及自身像開光

但開光之後 因疲勞及用神過度入了醫院治療數天 醫生叮囑龍普出後要多加休息
於是理事便出公告呼籲信眾: "如非必要 請勿到廟 以免影響師傅休息"
Photo 20-5-15 11 59 40 am.jpg

師傅出院後回到廟便說要再為"馬下立"加持 近身便問師傅為何
師傅說: "法會當天我狀態不好 一定要在出廟前把聖物加持到完滿"
近身便叫師傅不要加持 多加休息
師傅不肯 最後呢位84歲的老人家獨自由晚上9點加持到凌晨2點

龍普堅持只將滿意的聖物給信眾
看到師父的認真 為了信眾連自己健康也不顧 真的令人十分感動(同時亦十分擔心)

但願師傅身體安康 Sadhu Sadhu Sadhu

最後附上一些"龍普庵馬下立"的圖片

Photo 20-5-15 12 00 05 pm.jpg Photo 20-5-15 12 00 08 pm.jpg

10375027_999908256694866_1244916918394668904_n.jpg 10985450_999908283361530_2182655234767812522_n.jpg

評分

查看全部評分

好聖物
祝師傅身體健康

評分

查看全部評分

希望大家可以多多認識師傅!

評分

查看全部評分

首先多謝Heavatov師兄貼身報導師父既最新消息!另我又認識師父多一點點了!謝!
睇見師父對自己開光的佛牌如此執著!那份熱誠另我深深感受到師父的大愛!
希望師父身體健康!Sadhu
馬下立好靚靚喎!唔知有冇緣份恭請到呢!?期待中。。。

評分

查看全部評分

真的感動
希望師傅身體無恙,精精神神
好好嘅師傅!
多謝分享。

評分

查看全部評分

請 師父保重身體

評分

查看全部評分

好師傅,好聖物