新會員登記
搜索
樓主: Beginn

[其他/冠蘭] 新手分享第一張帖

Beginn 發表於 19-5-2015 01:06
師兄,你太過謙虛啦。大家一起加油吧

我係新"牌"仔,,俗稱P牌仔XD
有好多好多好多好多野需要學習
Beginn 發表於 18-5-2015 18:19
先多謝師兄的加分。第一張帖,第一個加分。感謝。。。

喺呀,全部帶喺身。除了hook兄寄的坤平  等有時 ...

要師父出來搞定, 師兄你戴咗陰牌呀
塊必打有d 怪怪地
小小牛 發表於 19-5-2015 09:30
要師父出來搞定, 師兄你戴咗陰牌呀

當時聽師傅講喺因為臂D朋友玩果陣推咗入泳池,有幾個比較弱牌就“吉”咗。所以有D嘢就走咗入D牌度。承認當時帶坤平喺屬於陰牌,都喺認識咗unitehk先知當時個坤平屬於陰牌。重點喺陰牌喺唔識“趕走”,只會“共存”。
芭蕉仔 發表於 19-5-2015 01:15
我係新"牌"仔,,俗稱P牌仔XD
有好多好多好多好多野需要學習

師兄,面對神佛,我哋永遠都喺P牌。有機會去識到,接觸到,學到;已經喺之前積返來D德。
小小牛 發表於 19-5-2015 09:33
塊必打有d 怪怪地

師兄,請指點
Beginn 發表於 19-5-2015 11:24
當時聽師傅講喺因為臂D朋友玩果陣推咗入泳池,有幾個比較弱牌就“吉”咗。所以有D嘢就走咗入D牌度。承認 ...

咁請問個位師傅又是誰呢, 是龍婆, 白衣阿贊, 還是道教的

第一眼的感覺
小小牛 發表於 19-5-2015 13:49
咁請問個位師傅又是誰呢, 是龍婆, 白衣阿贊, 還是道教的

一位有料的茅山師傅。因為可以明顯感覺到間屋喺靜咗好多。同埋間屋裡面D嘢唔會再自動化。

尼塊牌喺3年前泰國客人送的。當時他喺喺佛牌箱里玲咗3托佛牌出來,那麼多佛牌中其實我第一眼就睇中咗尼塊。不過唔好意思要。客人一尾堅持要送我總話全部D牌已經要30年以上出便喺已經搵唔到。最尾我喺好尷尬+開心情況下接受的。Keep咗3年,上個月先帶。