新會員登記
搜索
樓主: 芭蕉仔

[注意] 有朋友好似誤中牌商伏!

unlock 發表於 17-5-2015 23:03
望落去已唔舒服

係...
芭蕉仔 發表於 18-5-2015 22:10
佢追請呢塊牌真係純粹眼緣

俗語:物以類聚
佢有呢種念頭自會同某些東西之間產生共鳴感。
所以人的思想要保持「正」。
TAISIN 發表於 18-5-2015 23:18
俗語:物以類聚
佢有呢種念頭自會同某些東西之間產生共鳴感。
所以人的思想要保持「正」。 ...

甘又吾好一竹竿打一船人..
雖然佢係有目的..但我相信佢都會變返好既
芭蕉仔 發表於 19-5-2015 00:30
甘又吾好一竹竿打一船人..
雖然佢係有目的..但我相信佢都會變返好既 ...

咁你要好好引導佢啦!

叫佢多d上來unite睇啦!
TAISIN 發表於 19-5-2015 01:24
咁你要好好引導佢啦!

叫佢多d上來unite睇啦!

有呀
比埋個網叫另外2個岩岩開始戴佛牌既朋友上黎睇
芭蕉仔 發表於 19-5-2015 01:27
有呀
比埋個網叫另外2個岩岩開始戴佛牌既朋友上黎睇

做得好!

佢地已經戴緊=.=但又未學過,,
佢地個老世係甘催佢地請佛牌,話搬左新公司到以家都未有數,一係甩客-,-..
所以我比左塊2545所燙寺既所燙佛,,同1塊2550既澤度金,,
廢事佢地又比老世鬧,,私加呢個無形既壓力比佢地,,
但我剩係教左佢地佛首經,,戴上頸前念3次,
戴左塊牌=戴左個佛上身,有d咩可以做有d咩吾可以做要自己分清楚,
因為我都係吾係好識第1次戴牌正確既做法,,
同埋平時既戴牌方法,,
我以家戴牌就會合十放額念3次佛首經,
之後叫果位(佛祖/天神/師傅/其他種類)既名3次,,
再同佢講今日返工希望今日事事順利,搵到客(之前承諾過佢地如果搵到某1個數字既金額,我會捐廟做善事)(誅如此類),希望佛祖,甘多位天神師傅保佑,之後就隨便1個方向企係到拜3拜..

至於第1次戴牌係點我就真係吾清楚拉,,希望佢地自己真係會有爬下文,,
我幫吾到佢地幾多-0-
老世催佢地請牌...
嘩!咩工來的,有其他宗教信仰點算?別人的宗教信仰可能唔會接受...
仲有,打呢份工係咪指定員工一定要請牌帶?如果係的話點解公司唔包埋?
似乎請牌個出發點已經有d偏離了...
TAISIN 發表於 19-5-2015 12:47
老世催佢地請牌...
嘩!咩工來的,有其他宗教信仰點算?別人的宗教信仰可能唔會接受...
仲有,打呢份工係咪指定 ...

因為佢老世間公司新開左成個月都未有數= =
芭蕉仔 發表於 1-6-2015 16:19
因為佢老世間公司新開左成個月都未有數= =

為了跑數要佢地帶牌?咁帶埋牌都沒生意,到時要唔要出埋肉去搵生意呢?
出發點本來就有問題。