新會員登記
搜索
樓主: 八哥俠

[求教] 有無一d可信性高既牌店介紹?

adatonywu 發表於 19-9-2011 17:45
無話邊一個師兄最隱陣
你可以試下睇交易信用..我初頭請佛牌都係睇交易信用(個人意見)

對對對!! 所以我無pm你......希望明白.
頭像被屏蔽
atoum 發表於 27-9-2011 11:05
有, 但貴LO, 所以我都唔係香港買, 一般新牌基本都800到一千起,唔好講其它好GE牌,

係某狗狗拉度, 我一問 ...

你说的是那位X国小X 吧?
新牌,在网上大约300到500人币,香港要贵些的
其實好簡單既道理,舖頭租金好貴,歸根究底都係香港地方太貴,
所以如果有舖頭的, 價錢相對會貴D, 如果冇舖頭, 價錢相對會平D,
好似買衫一樣, 上網買, 一般都會比較平, 因為賣家唔需要承擔昂貴既租金,
由於這果原因商舖會出盡方法去賺取更豐厚的利潤來彌補昂貴既租金和人工,
在網上很多看似高誠信或看似是專家的賣家,可能都是賣假牌的,
所有牌商(包括泰國/馬來西亞),都沒有100%信得過的,
因為一般佢地都會真牌/假牌混合一齊賣!所以你要自己小心D睇!
如果師兄你是剛剛接觸佛牌, 建議先收藏一些新牌!
原因是: 因為新牌一般唔會有假,而且價錢比較合理,等待日後有更豐富既經驗後,才決定選擇是否收藏老牌!
做人最「憑良心」,唔係好快玩完
小弟試過問某間佛牌店一面Pae叔叔彩泥somdej”復刻版”,
點知個店員開我2000,即時呆左,
跟住個店員話:「如果係另一位店員開價2500架!」

小弟即{:6_331:}

我都係某間佛牌店問靈光寺金色大模澤度金(大模) ,
開價$8000.....
el8840696 發表於 19-10-2011 20:09
小弟試過問某間佛牌店一面Pae叔叔彩泥somdej”復刻版”,
點知個店員開我2000,即時呆左,
跟住 ...

油麻地??{:6_304:}-金ㄨ軒

no la, 有分店果間

補充內容 (20-10-2011 01:04):
致各版主CHING~~~~
小弟唔覺意提到佛牌店及sale客手法,
sorry~~~~sorry~~~~m(_ _)m