新會員登記
搜索
樓主: 芭蕉仔

[崇笛] 第1次出帖..2495 lp nak 祟笛

小小牛 發表於 6-5-2015 09:27
是的, 大概是這樣 我懶, 將師父自身牌打「師父」兩隻字就算
...

lol原來係甘...........之前有人同我講

佛祖                  佛祖
  師父           師父
           天神      
......話佛祖一定擺最上..
小小牛 發表於 6-5-2015 09:32
Sorry, 雖然我都有幾隻 龍婆了的財龜, 但從來都無去特別記住邊個年份打邊個年份 請師兄開新帖出 ...

haha..我請左返黎帶左吾夠1個禮拜就放低左..琴晚汁完,,以家要戴下XD
芭蕉仔 發表於 6-5-2015 12:04
lol原來係甘...........之前有人同我講

佛祖                  佛祖

如果係供奉的壇, 咁 佛陀就真係要係最上面 至於頸鍊, 佛陀應該位居正中
芭蕉仔 發表於 6-5-2015 12:05
haha..我請左返黎帶左吾夠1個禮拜就放低左..琴晚汁完,,以家要戴下XD

咁試完出番個試戴報告 la
小小牛 發表於 6-5-2015 17:15
如果係供奉的壇, 咁 佛陀就真係要係最上面  至於頸鍊, 佛陀應該位居正中
...

又學到野
甘如果吾戴佛祖的話就順延落去? 中間放師父? 再吾係就天神?
小小牛 發表於 6-5-2015 17:17
咁試完出番個試戴報告 la

聽講好似係2546 前面 龍婆了師父自身+財龜..
後面就0.0...試緊呀..以家戴緊財龜(單獨戴),+ 前祟笛後必打
芭蕉仔 發表於 6-5-2015 18:01
又學到野
甘如果吾戴佛祖的話就順延落去? 中間放師父? 再吾係就天神? ...

係呀,一般都係咁嘅順序,除咗吾平衡之外
芭蕉仔 發表於 6-5-2015 18:02
聽講好似係2546 前面 龍婆了師父自身+財龜..
後面就0.0...試緊呀..以家戴緊財龜(單獨戴),+ 前祟笛後必打 ...

其實可以三塊牌都係前面吖,中間崇笛,左右財龜和必打
多謝分享
小小牛 發表於 6-5-2015 21:11
其實可以三塊牌都係前面吖,中間崇笛,左右財龜和必打

分開戴完10日可以比個戴後報告比你xd
不過點先叫做有反應