新會員登記
搜索
樓主: guyguy

[討論] 有冇想過高僧結緣比你聖物會否帶?

TAISIN 發表於 6-5-2015 22:37
搵了別的師兄問緊

有無見到重口味之作呀,一位馬拉師兄剛係拍賣區放嘅“九”坤平就是其中之一,成粒骨粒係坤平個樣到
小小牛 發表於 8-5-2015 21:28
有什麼特別先,係咪供金特平呢  屈勒霞麗這批坤平都有好幾個版的,仲有迷彩色添,見到d 色好特 ...

一言難盡,以為好難請,點知...
都可以話同呢個牌幾有緣...
收到貨先PM話你知!
小小牛 發表於 8-5-2015 21:31
有無見到重口味之作呀,一位馬拉師兄剛係拍賣區放嘅“九”坤平就是其中之一,成粒骨粒係坤平個樣到 {:4_4 ...

你講我先知!
撇除骨呢點,塊牌都幾靚仔,粒骨是塊面!
但一講到「骨」,我得承認我風濕病發~腳軟,都係唔好搞我了。

我依家的目標都係跟你推介玩,始終貨品太多,花多眼亂,不如專心一點。
今年特別多坤平出,大熱
guyguy 發表於 8-5-2015 22:33
今年特別多坤平出,大熱

新拍區都真係好多...
沒目標真係好難選擇。
TAISIN 發表於 8-5-2015 21:36
一言難盡,以為好難請,點知...
都可以話同呢個牌幾有緣...
收到貨先PM話你知! ...

啱啱開始, 吾會好難請嘅, 最緊要快手, 趁個價仲未升, 有特別版就揾咗特別版先, 最少係心理上你會覺得賺咗

收到后, 戴番一頭半個月, 然后出佩戴報告 la
TAISIN 發表於 8-5-2015 21:43
你講我先知!
撇除骨呢點,塊牌都幾靚仔,粒骨是塊面!
但一講到「骨」,我得承認我風濕病發~腳軟,都 ...

哥仔, 你咁驚骨這種物料, 做咩又請屈勒霞麗 2558 這批坤平呢, 這批坤平裏面都含有骨灰o架喎嘻嘻, 嚇完你, 其實無嘢嘅 最重要係用來制作佛牌的骨料, 有無得到 龍婆的淨化, 是否以正法開光和加持

而這批「9」坤平, 骨料/舍利都來是自各大森林派高僧, 咁更加吾使驚 la, 「師父係到」 只不過對於新手來講, 這批「9」坤平嘅含骨量認真豐富, 喜歡嘅人會覺得抵食夾大件
小小牛 發表於 9-5-2015 09:33
哥仔, 你咁驚骨這種物料, 做咩又請屈勒霞麗 2558 這批坤平呢, 這批坤平裏面都含有骨灰o架喎嘻嘻 ...

你依家先講
怪唔之得塊派暗有陣我個人唔係好接受到的氣味,guyguy師兄說是「灰」味...如果係來自高僧我又接受到。
至於「骨」係同樣來自高僧的話我又唔介意,不過心理上仍未習慣。
小小牛 發表於 9-5-2015 09:21
啱啱開始, 吾會好難請嘅, 最緊要快手, 趁個價仲未升, 有特別版就揾咗特別版先, 最少係心理上你會覺得賺咗 ...

依家對我來說算係完成了坤平這個目標一半,餘下的真係睇下有冇咩特別版或師兄們有冇好介紹,特別版真係可遇不可求...求唔到我都冇所謂,我又唔太執著,最緊要當時荷包力所能及。我又唔係牌商,唔使下下搏命搶貨。人知足;才容易滿足。
TAISIN 發表於 9-5-2015 10:00
你依家先講
怪唔之得塊派暗有陣我個人唔係好接受到的氣味,guyguy師兄說是「灰」味...如果係來自高 ...

有灰味, 什麼肉呢 我d 派暗未番, 無得聞, 不過如果係派嬌, 就乜嘢肉都係香嘅 同埋, 就算有灰味, 都吾係來自骨灰呀, 因為派暗應該吾係落好重骨料o架咋 至於屈勒霞麗 2558 這批坤平, 據聞都好香o架喎

有d 嘢, 如果要講求效果, 咁就真係無辦法, 骨料係有特別殊勝嘅效能 不過如果你暫時接受吾到, 戴 阿贊仲嘅坤平 la