新會員登記
搜索
樓主: danielchung

國王的妙計

danielchung 發表於 28-4-2015 11:28
只係預測到愈來愈差

Daniel兄使乜驚呀, 你攞咗移民證o架 la
小小牛 發表於 29-4-2015 09:33
Daniel兄使乜驚呀, 你攞咗移民證o架 la

牛兄,有移民證,我就可以好似D商佬咁話咩野都袋住先啦

移民去西方極樂就遙遙無期
danielchung 發表於 29-4-2015 09:46
牛兄,有移民證,我就可以好似D商佬咁話咩野都袋住先啦

移民去西方極樂就遙遙無期 ...

放心 la, Daniel兄, 你晚晚都唸經咁精進, 只要繼續依教奉行, 阿彌陀佛收硬你o架喎
小小牛 發表於 29-4-2015 09:28
乜 e + d 后生仔女咁悲觀o架

樂觀唔黎呀牛兄~~
小小牛 發表於 29-4-2015 09:52
放心 la, Daniel兄, 你晚晚都唸經咁精進, 只要繼續依教奉行, 阿彌陀佛收硬你o架喎 {:1 ...

多謝牛兄鼓勵,咁我要更加精進名誦佛號了

評分

查看全部評分

Marron 發表於 29-4-2015 09:56
樂觀唔黎呀牛兄~~

后生女, 有無讀過中國近代史呀 讀完之后, 反思一下, 你就會珍惜現在的福報了而后面的路應該點樣行, 亦會清楚了
小小牛 發表於 29-4-2015 10:03
后生女, 有無讀過中國近代史呀  讀完之后, 反思一下, 你就會珍惜現在的福報了而后面的 ...

中國近代史呀 我睇下先~~
小小牛 發表於 29-4-2015 10:03
后生女, 有無讀過中國近代史呀  讀完之后, 反思一下, 你就會珍惜現在的福報了而后面的 ...

讀左中國近代史先覺得前路唔明朗呀

講福報,就應該年紀40+果D啦,一個大時代出現,佢地得到了,但佢地睇唔到前方條路妻幾難行,佢地既下一代條路有幾黑暗
Marron 發表於 29-4-2015 10:13
中國近代史呀  我睇下先~~

哈哈,你睇完之後仲怕怕呀

你就會明白一個擁有4000歷史,文化承傳既大國,被一班貪得無厭既人弄得亂七八糟
danielchung 發表於 29-4-2015 10:23
哈哈,你睇完之後仲怕怕呀

你就會明白一個擁有4000歷史,文化承傳既大國,被一班貪得無厭既人弄得亂七八 ...

都睇下啦,增長知識無壞ge...
中國歷史我係清朝比較熟 d 咋!
“貪得無厭既人” 我首推和坤!貪到富可敵國!