新會員登記
搜索
查看: 19694|回復: 21

[四面神] 四面神求神及還神方法

關於四面神求神及還神方法有好多,唔知道各位大佬大姐,有冇一個正確方法可以分享下呢??唔該{:6_304:}
我都想知{:6_318:}
我都想知
其實所有求神都一樣,先講出你名想求D勿,成謜後會如何還謜就可,而拜大型四面神要重正面順針拜四面就可
你係求神時想成願快,可以話埋你既還神方法,可以還乜都得,最緊要講得出做得到,唔好順口開河,例如還善事,還生果,還花等......
還願時記得還足,大家唔好以為,神貪心想要你既供品,先幫你成願,而唔記得還就取回給你既野,其實,他們只係想你地知咩叫守信用,所以,唔好還漏呀!
通常我地每次去拜神,都唔會真係唔成願就唔還,我每次去到都會還願之後再求,唔好唔成願就真係唔去拜,總之記住,誠心一定有效果!{:6_298:}
早2年在泰國求神~回HK後3個月就成願~之後因某些原因去唔到泰國還神~
就在沙田果個四面神度還~~咁樣有冇問題嫁??因我同事話咁椒唔太好~~搞到我個心............
真係有好多問題!越看越多問題!真係要好好學習學習!我也聽說四面神要還願。但我請假牌時那店員跟我說許願時不用說如果成願的話會還願!因為神、佛不是想要我們什麼的!只要我們多做善事、多行善便可以了!那請問各位,究竟向佛牌許願時要不要說要還願呢?還是只是四面神需要還願呢?我知道我的問題很笨蛋!因為我真的是完完全全從未接觸過這方面的知識!所以希望各位不要見怪!
還願係要....講得出做得到....

除非你實牙實齒應承返泰國還神,如果唔係問題不大,有心就得啦{:6_298:}
rr1628rr 發表於 18-9-2011 08:42
真係有好多問題!越看越多問題!真係要好好學習學習!我也聽說四面神要還願。但我請假牌時那店員跟我說許願 ...

對牌許願,都係同神佛既一種溝通方法之一,成了願當然要還啦,還神係對神鬼一種敬意,唔係一定成晒願先還神,其實每一平安回家也可能是得到神佛保護,所以只係一種心,而多做善事係功德,係一件好事,多做無防{:6_327:}