新會員登記
搜索
樓主: DanielYau@FB

[討論] 請問LP 官

神龍猜 發表於 5-4-2015 00:10
原來LP冠後期係商業牌

哎呀, 傳聞唔知係唔係真, 但我個人比較保守
有師兄好似講過,師父講話就算一幅冇開光既LP KOON自身相,一樣起到保護作用
ShinHO@FB 發表於 5-4-2015 00:59
有師兄好似講過,師父講話就算一幅冇開光既LP KOON自身相,一樣起到保護作用 ...

已我所聽過只有龍婆托
ShinHO@FB 發表於 5-4-2015 00:59
有師兄好似講過,師父講話就算一幅冇開光既LP KOON自身相,一樣起到保護作用 ...

同唔可以話冇開光, 我聽聞加小小自己覺想係咁上下啦, 因為都好多年前, 請自行去探討下話反我知正確答案, 一個係唔知幾年, LP官身體弱, 要抽血, 抽多左幾支, 當時LP 有批牌係岩岩開完光, 但加持好似未完滿定岩岩完成, D 徒弟就拎抽多左既血加去D 牌度, 個批牌就係自身加血祟迪,

但網上資料係徒弟要求師父抽多一支, 但我睇完又會自己諗係人既理性下, 好似冇乜可能, 一個人都身體都弱, 重叫佢抽見幾支血啦

第2個就係有D "可能" 係每次師父入醫院時, 徒弟或商人都拎D 未開光OR 未加持完滿既牌比師父囉, 但請自行確定, 不景我聽反都唔知第幾身, 當一個傳一個時, 就會有加減, 可能到我我都加減左自己都唔知, 大家要努力搵個真相.

所以我諗反, "應該"就係2536之前係比較流行, 得唔係2537
DanielYau@FB 發表於 5-4-2015 00:48
哎呀, 傳聞唔知係唔係真, 但我個人比較保守

我會比較相信呢個講法
其實合眼緣,供金平實就ok,有師傅開光就OK

我都有3尊LP KOON近年既牌

而家好多牌都唔係師傅手搓,所以D 251X年炒到
DanielYau@FB 發表於 5-4-2015 02:13
同唔可以話冇開光, 我聽聞加小小自己覺想係咁上下啦, 因為都好多年前, 請自行去探討下話反我知正確答案,  ...

師兄,你的資料好像是龍婆Pae做聖血崇笛的資料,不是龍婆坤的
vincentLiu 發表於 5-4-2015 13:02
師兄,你的資料好像是龍婆Pae做聖血崇笛的資料,不是龍婆坤的

原來係咁, 謝謝橋正
DanielYau@FB 發表於 5-4-2015 02:13
同唔可以話冇開光, 我聽聞加小小自己覺想係咁上下啦, 因為都好多年前, 請自行去探討下話反我知正確答案,  ...

江湖傳聞 , 愈傳愈大 ,

正好似樓下師兄所答 , 聖血祟迪係龍婆啤的 , 如果好似師兄"可能"咁講 , 就會流傅更多錯誤資料
聽傳聞不如去證實一下 , 例如到龍婆坤寺廟請教寺廟內出家人 , 唔識泰文可以搵翻譯 , 資料更為準確
何解?因為僧人需要守戒 , 持戒僧人不會"亂"講或講大話

在下經驗 , 請教過好多寺廟既龍婆 , 任何未經所謂既"開光"有佛相既牌 , 已經可以保平安 ,
何解? 因為佛牌最大用處就係用黎"憶念" , 佛在心中 自然諸天保護 , 當然如果業力太重佛陀都幫你唔到

何謂請得過呢? 師兄請尊牌既目的係咩? 招財?人緣?檔險?
建議師兄多行善積德更為好

評分

查看全部評分

阿樹TEI 發表於 5-4-2015 14:59
江湖傳聞 , 愈傳愈大 ,

正好似樓下師兄所答 , 聖血祟迪係龍婆啤的 , 如果好似師兄"可能"咁講 , 就會流 ...

我都叫人去證實一下, 因為聽就有聽過, 但多年了, 有時都會忘記, 錯就錯, 錯左就要去改, 重要接受別人正確既更正

每個人觀點唔同, 好似師兄咁做多D 善事, 帶個冇開光既佛牌, 就好滿足
但我對自己要求慾望比師兄高, 我會做下善事, 帶個大德師父開光加持到完滿既佛牌先會滿足到

我只係平凡人都會有慾望, 師兄可以佛在心中真係令人佩服, 謝謝教導!
最後祝師兄可以早日得道成佛, 幫助世人