新會員登記
搜索
樓主: ploo

求供請龍婆爹 2484 坤平

samhau1130 發表於 11-4-2015 15:44
哈, 咁如果黑肉18000 其他肉14000-16000差唔多啦下話

這就不太清楚,因為對於 龍婆爹,我最有興趣的是他的古曼童,而不是坤平呢
BKA 發表於 11-4-2015 16:56
8萬差唔多請到阿贊多了
都係簡番普通版算~~
最近龍婆公都漲得好緊要  ...

八萬可以請到 阿贊多
小小牛 發表於 11-4-2015 21:38
八萬可以請到 阿贊多

差唔多姐~~
屈傑差唷 6位數字下都可以搵到
但大多數應該都經人手補過
未補過既又靚仔就....
BKA 發表於 11-4-2015 21:42
差唔多姐~~
屈傑差唷 6位數字下都可以搵到
但大多數應該都經人手補過

吾識,請 BKA兄指導
小小牛 發表於 11-4-2015 21:44
吾識,請 BKA兄指導

之前見過有牌商開價9萬出一塊阿贊多 2405 屈傑差唷 崇笛
但係經修補的...根據佢所講 未修補過既完美品相最少都要120萬泰幣起步
話雖如此 此屈傑差唷 崇笛 已經係阿贊多崇笛既入門版
接下來就到 屈曼冠碰 幾十萬港幣起步
最後到正廟 屈甩梗的 一百萬港幣起步

以上都係我小小既知識 lol 未能盡信

評分

查看全部評分

BKA 發表於 11-4-2015 21:59
之前見過有牌商開價9萬出一塊阿贊多 2405 屈傑差唷 崇笛
但係經修補的...根據佢所講 未修補過既完美品相 ...

謝謝賜教
如果我係牌商,
見泰國人需求唔大, 但迎呢幾年, 主要中國人求坤平, 但LP TIM 都推到天價, 同類型既坤平就有LP爹同LP公,
大約2013年尾就有香港商人收LP爹既坤平之後一段時間就一個個賣反出去

我估計當時泰國商人就係咁收, 港人先有樣學樣
利用羊群心理, 等羊仔上釣

2009年一尊品相好至唔好的黑色坤平, 香港價大約$6-10000, 啡肉4-7000都見過,
今天價上面師兄都有講
師兄好好考慮點解呢尊佛牌, 出左60年到, 係前55年都冇升得咁勁
點解呢3-4年, 可以上得咁緊要呢
其次LP公既坤平都係係泰國都係近呢5年比人抄起幾倍的
反而LP爹古曼, 就好平均咁升
咁又係呀 特別派更也升到發左癲
碰派坤平都會跟住一齊升唔出奇