新會員登記
搜索
樓主: 阿樹TEI

人稱有骨氣既後果

亞特蘭提斯 發表於 2-4-2015 14:00
絕對係犯法既 會坐牢的

吓, 咁大鑊 不過我估 龍婆添, 龍婆爹......等含有人骨灰的聖物應該無事吧最近新出的坤平, 吾係標榜含有碰派粉, 就係阿贊方的骨灰, 當然更加吾少得紅到爆嘅派更也粉 la 咁即係如果將人骨燒成灰, 就不算犯法了
有個成日黎香港搵食
清邁有位師父制做"骨頭""冷問派" 屍油之類物品,
之後警察到寺廟查封 , 但師父對警察解釋說是"豬骨,豬油"
但最後也是被警察帶到警局問話 ,
師父說很多"香港"及馬來西亞人需要這些物品 , 因供不應求所以用上豬骨豬油等

評分

查看全部評分

成日黎香港搵食 ,,,, ??
阿樹TEI 發表於 2-4-2015 14:23
清邁有位師父制做"骨頭""冷問派" 屍油之類物品,
之後警察到寺廟查封 , 但師父對警察解釋說是"豬骨,豬油"
但 ...

正想了解事件
我係香港見過呢個"和尚"
不停玩iphone 5s
因果報應
小小牛 發表於 2-4-2015 14:17
吓, 咁大鑊  不過我估 龍婆添, 龍婆爹......等含有人骨灰的聖物應該無事吧最近新出的 ...

我對哩個問題都好有興趣知~~~
牛師兄我吾係咁既意思,我只係形容相中警察既動作而已~
由上至下10.11.12我放至最大見到警察有佛牌