新會員登記
搜索
查看: 19381|回復: 173

[爆料] 感動分享 增生中的舍利

火... [複製鏈接]
各位師兄好 真開心最近很多朋友在facebook分享舍利子
佛教得到宏揚 本人實在感到非常安慰

IMG_7208.JPG IMG_7211.PNG IMG_7212.PNG IMG_7213.PNG
IMG_7214.PNG IMG_7215.PNG
IMG_7217.PNG IMG_7218.PNG

當中有朋友分享40小支的舍利子 而且還加單一次 一共80小支
本人看到後實在雙目流淚 心中非常激動

讓本人很分享一下泰國舍利子的圖片先
很想要吧

25泰珠一包白色(港幣$5) 我說太平了 實在值得供請 但細心思索 華人已學精了 不再容易相信是真品
老闆就推薦我100(港幣$25)泰珠一包的
IMG_7353.JPG IMG_7354.JPG
IMG_7355.JPG IMG_7358.JPG
我說舍利子好睇好睇 顏色美麗 圖畫美麗 立體咁滯 可惜唔夠貴

老闆就再推薦 最高檔次的 增生中的舍利子價值250泰珠(港幣$60多元)
IMG_7207.JPG IMG_7356.JPG

IMG_7209.JPG IMG_7210.JPG
我的有圖鑑提供的 包真

評分

查看全部評分

又係似曾相識嘅名字
哈哈 , 一定要學下野了 .
可唔可以叫龍婆拎住我個名影張相架?

影左相,我就係賣真野架喇

BTW,我相信原來好多舍利架,個個有一支
我也在佛牌街看到过
謝謝分享
多謝
睇黎要買翻一兩斤派街坊先得,
無福分擁有舍利
邊有咁容易可以供到舍利吖?又睇吓先,多謝大大分享!
原來尼位人兄咁厲害,d舍利子多過師傅,真係有眼不識泰山