新會員登記
搜索
樓主: BKA

[分享] 世風日下之 Instagram/Facebook 牌商

JimJan@FB 發表於 27-3-2015 16:35
泰國當地人,根本無人信證書呢樣野,你搵printer都印到證書,請牌最好去原廟請,證書呢樣野,錢買到,你 ...

咁要請屈當一,去原廟請到嗎 如果一定要自己原廟請,咁好多舊牌都吾使旨意請到了
BKA 發表於 27-3-2015 13:36
見到佢話塊花拔 Sold out
祝個位師兄好彩收到塊堅野

咁真係祝佢 good luck
泰國當地人,根本無人信證書呢樣野,你搵printer都印到證書,請牌最好去原廟請,證書呢樣野,錢買到,你 ...

如果係咁二用部 printer 就可以整d 真佛卡出來,咁師兄,我俾一大堆貓喝老鼠奶牌過你,你幫我 print d 真佛卡出來吖

評分

查看全部評分

當然啦 原廟請牌實無死
公證行又好 沙瑪公又好
個人認為只可以作為參考

正所謂"盡信書不如無書"
提高自己對佛牌既眼光知識
先至係真正既"藏家"
小小牛 發表於 27-3-2015 20:55
如果係咁二用部 printer 就可以整d 真佛卡出來,咁師兄,我俾一大堆貓喝老鼠奶牌過你,你幫我 print d 真 ...

哈哈,我會叫你唔好浪費金錢,你唔係真係儲貓奶呀
BKA 發表於 27-3-2015 21:08
當然啦 原廟請牌實無死
公證行又好 沙瑪公又好
個人認為只可以作為參考

原廟一定係最好,佛牌我一向視為聖物,
係寺廟出來助人的珍品,
現在已成為商品,又有牌商炒高價格,
所以先會出現假牌,繼而先有所謂的佛牌卡,
我覺得太可惜呢......................

評分

查看全部評分

我就係唔識 用錢    做卡吖。你講到咁真。我比D牌你幫我出。出到真卡的1000尊都無問題
JimJan@FB 發表於 27-3-2015 23:21
哈哈,我會叫你唔好浪費金錢,你唔係真係儲貓奶呀

如果來 Unite 做會員仲會中貓喝老鼠奶嘅招,真係吾好做人做豬好過
JimJan@FB 發表於 27-3-2015 23:25
原廟一定係最好,佛牌我一向視為聖物,
係寺廟出來助人的珍品,
現在已成為商品,又有牌商炒高價格,

為何以前的人行路上班,現在就要開車?社會的發展如此。跟唔上就只會被淘汰
舊牌的確要憑經驗分辨,,