Unite 香港佛牌討論區

設為首頁收藏本站

Unite 香港佛牌討論區

取回密碼
 新會員登記

QQ登錄

只需一步,快速開始

Login

免註冊即享有會員功能

搜尋
檢視: 419|回覆: 11

回覆一位迷惘的師兄

[複製連結]

今日有師兄問我係咪有做過和合既經驗同埋想知助養兒童既資料~ 希望呢位師兄唔好介意我open post出黎~ 只係我覺得還掂都係打咁多字唔好嘥吖嘛~
1)我從未做過和合法事,亦唔會做!原因非常簡單~既然你既另一半選擇離開,咁你又何需留戀?!係你既趕都唔走~唔係你既lur都唔留~ 依靠呢D法事去挽回一段感情就算比你救到又如何?!莫非你想keep住做法事做一世?!莫非一有D咩事就諗法事攪掂?!靠呢D黎維持唔係真架~ 愛就愛~唔愛就唔愛架喇~ 師兄倒不如強化多D自己~ 令自己變得更好更強~ 或者當有一日佢見到不一樣既你會自動回頭呢~ 到時候可能係你唔騷佢lu~ 就算佢唔回頭都好~ 到你自身好咗強大咗緊會吸到D更好更正既女仔架~ 唔好咁傻為一個女仔攪到自己痴痴呆呆啦~ 最好的喺後面等緊你呀~

如果真係有需要去借助佛力~ 我會建議你請個人緣正牌總好過做和合~ 正統既亞贊應該唔會做呢D法事架~ 而且我極度反陰~ 所以陰法既野你問錯人喇~ 仲有呀~ 無論帶乜佛牌都好~只能夠幫助你好D,順利D~ 最重要都係你自己既心態不可有害人之心~ 多做善事~多幫吓有需要既人~ 有閒錢咪捐吓,供吓僧囉,慢慢你會發覺越來越順架喇~ 你諗吓~ 如果D佛牌或法事真係勁到飛天既~ 咁泰國就冇窮人冇離婚啦~ 係咪~

]2)助養兒童好簡單~ 上網打(助養兒童)四隻大字~就大把機構比你選擇~ 我呢~就助養無國界醫生既小朋友,一個$150/月~ 如果你唔知點揀邊間機構,可以去我D帖度,有一篇(我又多咗條新仔喇)入面有師兄分析過點揀好D既機構~

加油呀~ 祝你快D企返喺身開開心心咁過日啦~

評分

檢視全部評分

(最好的喺後面等緊你呀~)

使用道具 檢舉

師姐講得好

使用道具 檢舉

聽到供陰的都火起

使用道具 檢舉

和合法事都信

使用道具 檢舉

師兄,感情冇左就係冇左,時間可以沖淡一切的我本人唔信法事

講開又講,最近我請左幾尊新佛牌(幾年冇戴過佛牌),戴左之後就有兩晚夢見同前度一齊出街

ps.我從來冇夢見過同前度一齊,係戴左新佛牌之後就咁

使用道具 檢舉

Exactly

使用道具 檢舉

強化多D自己~ 令自己變得更好更強

使用道具 檢舉

非常同意師姐的說話,尤其是你講的:如果D佛牌或法事真係勁到飛天既~ 咁泰國就冇窮人冇離婚啦~,呢句最岩聽,主要是對泰國佛牌信而不迷的態度,真系讓人有正信正念。我都吾明白大家都是成年人,對事物太執著反而令自己最辛苦的。我最中意一句話:过去事,过去心,不可记得;现在事,现在心,随缘即可;未来事,未来心,不必劳心。凡事睇開d,廣播善緣,佛肯定會幫你的!即使你無佛牌帶在身上,依然佛陀菩薩一樣照住你!講個例子:我以前未帶佛牌未認識泰國佛前,在高速公路時速122公里/小時(當時我定速巡航),突然爆胎,剛開始未發覺,但是幾分鐘間,感覺自己的人突然好眼訓,無意中自己取消定速巡航,跟住我自己車速降到80公里/小時,然後發覺軚盤方向異常,剛好還有500米下高速閘口,死頂開左落高速,跟住換胎。當時車上一家大細5口人,後果不敢設想,右前胎橫向爆裂5cm裂縫,仲系行左2000公里的新胎。事後,我感覺應該是菩薩保佑,因為好多事都感覺好玄妙,讀大學的時候我就是幫紅會街上去捐款,持續左兩年,屋企有供奉菩薩。我感覺呢次無事,估計是要我繼續幫人做有意義的野,所以我念住要keep住做善事的習慣。還有好多其他事跡,都是讓我感覺好玄妙的野。凡事都有付出,先有收穫的,比錢買到的是佛牌,買唔到的是自己的福報,無福報,佛陀菩薩點幫你?借力量比你一次,可以持續落去唔?亦是我地帶佛牌的多數人為何對神佛力量甘迷戀的原因,成日都想買到力量一個比一個厲害的牌。但是親身經驗話我聽,只要人正信正念,廣播善緣,去到邊都會得到神靈保佑,佛牌就只是助力而已。個人心得

評分

檢視全部評分

使用道具 檢舉

還有好多野都是冥冥中註定的,佛陀菩薩無辦法幫你擺脫因果業力的作用

使用道具 檢舉

你需要登入後才可以回覆 登入 | 新會員登記