新會員登記
搜索
樓主: Hǎvén.Wt

[坤平] 唔神化,確確實實感受到坤平力量,龍婆sakon坤平初體驗!

Hǎvén.Wt 發表於 4-4-2015 02:22
确实有甘的现象,我觉得应该跟自身福报有关,佛牌是助力只是会帮你将命里有的提前带来,但是你自己本身不 ...

小弟經驗少, 但比較覺得人緣(坤平最吸引人地方)有時唔一定關积福, 有多少係關緣份, 有緣既朋友, 會成日搵我OR 我搵佢, 有時都聚下舊, 但冇緣既, 就算我成日主動,效果都唔會理想, 佢唔想出都會推我幾十次都得

其次, 因為我講係沙礦師父, 用家熱爰LP TIM 古曼粉主要原因, 已小弟理解, 當時有3個難產嬰因為前世做左好多壞事, 所以出唔到世, LP TIM 為左幫佢地就做左聖粉, 希望當用家帶後, 古曼的聖靈會幫助到主人, 古曼因為幫助主人可以清自己業障, 如果主人為古曼做善事當然重好啦, 但同自身福报冇乜關係

特別分享小小心德, 希望師兄能真正了解福报點解, 我本身有睇下玄學書,呢度好多師兄導人向善係好, 因為做善事, 出自真心, 個人會開心, 運氣又真係會好D既, 就好似其中一個龍婆所講, 你一生共會帶走到功德, 同都可以改到少少運, 但命格係一定改唔到, 成日做好事, 幫人, 捐血, 錢等, 可能好運都未必會來到的,因為你命中完全冇財運 中國人有說話一命, 二運, 三風水, 四善事, 主要係你命. 運, 控制你人生比較多, 做善事同助力一樣,

例子1 可能你命中今日會整親手, 運就決定你嚴重性, 壞人可能會今日親整手係斷手, 但做善事多既人, 可能只係輕微撞親手痛一兩分鐘, 但唔會因為你做左善事而令到消失整親手既命格。

例子2 就係, 如果你命格你係40歲會有一次橫財運, 你買左六合彩, 你前世今生做善事多, 可能就會中到頭獎, 二獎, 可能你前世今生冇做什麼好事, 可能得三獎, 安慰獎, 但如果你買都冇買, 可能都會行行下係7仔都話你係幾多個客人送你什麼什麼個D, 如果你連街都冇出, 可能就會係打電話話你什麼什麼, D人睇流年都係想知自己今年點點點, 好運時間就搞乜乜乜, 唔好運就搞少D 乜乜乜

Hǎvén.Wt 發表於 4-4-2015 02:46
你讲得好实际!确实是甘样,其实我觉得近代的坤平好多都是被牌商热炒起来的,你话拥有了系米就一定心想事 ...

師兄請諗一諗個人命格, 有時唔係神佛唔想幫你, 係你命運中就係咁, 神佛想幫都改善唔到, 你只可以用正面去諗

例如我咁, 我想做政府D文員搵得人工又高, (我學歷唔底的) 但我命格今年係只可以做走尼走去搬搬抬抬既工, 工作上都會有好多問題, 我知神佛幫唔到我改變命運, 但可能神佛幫左我有與同事相處愉快, 搬搬抬抬唔會整到, 有問題時都唔會大大鑊, 所以我都會去做善事, 為自己加下功德

不要想神佛能改變一切, 佛牌係龍婆既祝福, 如果師兄有玩氣功, 就知佛牌中係有一種能量係入面, 因為我冇玩我唔知係點, 但我朋友就話, 係會有一道力係個牌入面,反而我覺得唔一定要做左善事, 龍婆的祝福致會生效既
DanielYau@FB 發表於 4-4-2015 03:36
小弟經驗少, 但比較覺得人緣(坤平最吸引人地方)有時唔一定關积福, 有多少係關緣份, 有緣既朋友, 會成日搵 ...

有見地!雖然同其他師兄意見上有區別,但是一樣覺得好中肯。我都有學過小小八字,因為自己八字不見財星,所以財源就要依靠流年大運產生出來。等運到確實好考驗一個人的意志力,一開始我都是好迷戀佛牌力量,擁有過好多牌之後,反而平淡左好多,確實明白八字的人,會對外力和福報都是比較次要的。或者做善事就是求個心安理得,然後做事就精神爽利,心態就會變好。
DanielYau@FB 發表於 4-4-2015 03:56
師兄請諗一諗個人命格, 有時唔係神佛唔想幫你, 係你命運中就係咁, 神佛想幫都改善唔到, 你只可以用正面去 ...

其實命格我知道,我07年開始做銀行信貸員,一做做左5年,覺得穩定的工作鼓噪無味,傻傻hi,自己出來創業,雖然賺得比銀行多,但是壓力反而比之前大。反正接觸佛牌算多一個信仰,做善事但求心安理得,事實上人生有幾多是自己可以把握的啊?例如你的例子,你以為在你面前有蘋果同橙可以撿,選了個橙,實際上命中註定左的。做好自己吧
Hǎvén.Wt 發表於 4-4-2015 11:31
其實命格我知道,我07年開始做銀行信貸員,一做做左5年,覺得穩定的工作鼓噪無味,傻傻hi,自己出來創業 ...

係呀, 沒財星, 可以問下風水師父點搞, 我所以改名算係其中一個幫助方法, 但都好睇人, 有人改左幾次都係一次比一次衰(B哥前妻張小姐), 有人改一次, 人生就改變好多(我家姐個朋友重旺買老公) 其次, 有2個做老師既女仔同時去搵同一個師父改名, 一段時間後A 小姐改左PT 教書, 反工時間係B 既一半, 但只比B 小2000幾, B 就做到死都冇乜明顯改變, 所以真係好睇個人

上文我都有講, 龍婆講過人走左帶得走只有功德, 其他乜都拎唔走, 也是決定下世做什麼的了, 有些得道高僧會去西方, 但普通人可能就因為做錯事, 下幾世都去飛禽走獸個D, 但冇做壞事可能下世就做反人, 冇做壞事重要做善事多, 可能就會去左大戶人地啦, 你以為在你面前有蘋果同橙可以撿,選了個橙,實際上命中註定左的。可能因為你帶佛牌又有做開善事, 食到個甜橙, 如果你冇帶本身又冇做好事, 可能呢個燈橙係有虫OR 酸的, 做善事會有幫助但唔會太明顯, 估計你做善事3個月後先會有改變的
善有善報,得到了,要懂回饋唷
師兄的分享很有意思
十分認同,佛牌帶來係心境上嘅改變
讲的好,我都钟意撒空师傅