新會員登記
搜索
樓主: Marron

[其他/冠蘭] 我又分享靈驗事蹟喇!今次係拉胡天神

Marron 發表於 20-3-2015 12:42
其實我接觸佛教無耐,早排先決定守五戒,近期學習打坐。乜都唔諗真係唔易架!我又衰既,食左廿年煙,想戒埋 ...

師姐好叻!仲學埋打坐,別急慢慢就會有所精進了
Rajini 發表於 20-3-2015 16:43
師姐好叻!仲學埋打坐,別急慢慢就會有所精進了

嗯!多謝師兄。我一定唔會輸俾支煙既!
我會努力架啦!

評分

查看全部評分

axe 發表於 20-3-2015 15:57
"諸惡莫用 , 眾善奉行"

Like!

多謝支持
由青年時期到 e + 老餅喇,對於小人我都係任佢篤,是非由得佢喜歡點講就點講 所以戴佛牌后,除了好奇,都無諗過要請拉胡天神 但就久不久聽到拉胡對付小人的靈驗分享
小小牛 發表於 20-3-2015 21:07
由青年時期到 e + 老餅喇,對於小人我都係任佢篤,是非由得佢喜歡點講就點講  所以戴佛牌后,除了 ...

我俾佢地攪咗我成年咁滯呀! 本來我都諗住唔理, 不過佢地似乎變本加厲, 所以先聽師父講請個拉胡治一治佢地睇下會唔會好d!
拉胡天神唔講得笑, 真係專食小人㗎!
除了說實話外……還有什麼事注意?c兄請边個拉胡牌
多謝分享,五戒真係好難守,我都要努力
htmoon 發表於 20-3-2015 23:13
除了說實話外……還有什麼事注意?c兄請边個拉胡牌

都無乜架喇,總之自己都唔好做小人。我個牌係2556年,屈史實燙寺廟。
Marron 發表於 20-3-2015 21:24
我俾佢地攪咗我成年咁滯呀! 本來我都諗住唔理, 不過佢地似乎變本加厲, 所以先聽師父講請個拉胡治一治佢 ...

最緊要對症下藥, good