新會員登記
搜索
查看: 7214|回復: 44

[其他/冠蘭] 我又分享靈驗事蹟喇!今次係拉胡天神

唔知各位師兄師姐有無試過小人當道呢?唉!我依家就係喇!處事方式對人不對事,真係俾d小人攪到呢。。。可能加上我今年流年犯太歲掛?!

所以我第二面請既佛牌係拉胡。好有力!點解咁講呢?!當我請左呢面佛牌之後,小人現曬形,一篤完我背脊我當日就知喇!

話說小人甲同小人乙走去老闆A度篤我背脊,老闆A唔知點解同老闆B講,最離奇係,老闆B同返我講!所以我當日就知俾人篤背脊!當然我有解釋返件事啦!

過左兩日左右,小人甲一拐一拐咁返黎,原來打波傷左隻腳!當日連坐都辛苦!當然天神既野,治一治佢姐,第二日就無乜事喇。

小人乙呢。。。病到請左兩日病假。我講多少少,佢一向身體唔多好,經常病,加上佢容易發脾氣,負能量比較重。我有一習慣,每日出門口之前都會同佛牌傾陣計。(呢排帶象神同拉胡)通常呢,祈求小人是非遠離我,五日有兩日見佢唔到!(請病假)今日都係咁!

帶得拉胡,自己都要守規矩,唔可以講人壞話,加鹽加醋,篤背脊。只可以講事實,呢個規矩對我守五戒好有幫助,當然善事要keep住做啦!

如果師兄師姐有小人在身邊,是非多左,不訪考慮請返個拉胡。不過切記:只可以講事實,唔好犯規呀!

評分

查看全部評分

自己都要守規矩,唔可以講人壞話,加鹽加醋,篤背脊。只可以講事實,呢個規矩對我守五戒好有幫助,當然善事要keep住做啦!
絕對認同
danielchung 發表於 20-3-2015 11:48
自己都要守規矩,唔可以講人壞話,加鹽加醋,篤背脊。只可以講事實,呢個規矩對我守五戒好有幫助,當然善事 ...

多謝師兄!
其實帶住佛牌,除左希望有助力之外,亦都有警戒作用。
一句講曬:壞事不可作!
Marron 發表於 20-3-2015 11:55
多謝師兄!
其實帶住佛牌,除左希望有助力之外,亦都有警戒作用。
一句講曬:壞事不可作!{:1_2 ...

師兄有守五戒?
善事要keep住做

有呀!學習中 ^_^

呢樣一定要㗎!
其實我接觸佛教無耐,早排先決定守五戒,近期學習打坐。乜都唔諗真係唔易架!我又衰既,食左廿年煙,想戒埋佢!!之前戒下停下咁,始終仲有癮。 依家夜晚想食煙既時間就打坐。希望戒得到啦~~~
頭像被屏蔽
"諸惡莫用 , 眾善奉行"

支持分享