新會員登記
搜索
查看: 1304|回復: 18

[崇笛] 超新手分享人生第一面崇笛佛牌

小第多年前就想請一面佛牌保平安,可能緣份未到吧(苦笑),一直找不到機會去恭請。多次途經一d商場既佛牌店,總係唔知點開口問店主應該請咩好,又怕俾人開天殺價(小弟乃一皆草民)。
終於最近聽到一網台節目,經由該主持人/店主恭請一枚崇笛。店主話尼個牌係前年(?)為左起阿贊多廟而做既,經多位高僧開光,浸過經水。(其實我想知道更多尼個牌既來歷用料等等,但小弟唔識問)但店主多次強調要做善事,小弟亦一直照做,每星期出糧我都會捐出一小部分到慈善機構。
戴左牌之後的確人緣,工作運都有改善(心理作用?),所以更引起左興趣成日上尼unite向師兄/姐們學習,刨文。
希望各位多多指教,感謝

(圖片上傳中......)

i cant edit this photo in my first post ?

補充內容 (16-3-2015 09:39):
點樣可以將圖片放回第一個post呢?(費解ing)
歡迎
如果師兄怕出去俾人開天殺價 同驚請到D不明來歷既牌 可以多D留意unite
例如我地既慈善拍賣區 既可以做善事 又可以得到正廟正法的牌
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=58

評分

查看全部評分

sam83 發表於 16-3-2015 09:35
i cant edit this photo in my first post ?

個Post超過左可編輯既時間 不能再改
網台?

你塊牌係咪要6000幾蚊架?
呢尊係2556出 為建阿贊多像的~~~不錯不錯~~~~
Heabatov 發表於 16-3-2015 09:39
歡迎
如果師兄怕出去俾人開天殺價 同驚請到D不明來歷既牌 可以多D留意unite
例如我地既慈善拍賣區 既可以 ...

多謝。我諗下次再請牌都應該會係拍賣區恭請啦
danielchung 發表於 16-3-2015 11:59
網台?

你塊牌係咪要6000幾蚊架?

小弟作為資深草民,邊出得起6000蚊(一笑)。尼塊連郵費千幾
阿樹TEI 發表於 16-3-2015 13:09

感謝回復。
阿樹TEI 發表於 16-3-2015 13:09

樹兄, 報個建議價出來比我地參考下吖