新會員登記
搜索
樓主: marcotkd0201

[求助] 請佛牌建議

火.. [複製鏈接]

Post上黎欣賞吓^^
el8840696 發表於 16-9-2011 02:46
我一直都係象神

特別係屈膠戰化2553

原來你係象神Fans!
WORLD_BUDDHA 發表於 16-9-2011 12:30
原來你係象神Fans!

係呀
由LP Poon(屈排浪) 2544果隻前象神後魯士開始,
到宜家勁鐘意果隻屈膠戰化
marcotkd0201 發表於 15-9-2011 17:54
言下之意,即係所講初戴崇笛運程轉差乃因為過往的業所造成,而佛牌起了催化作用,是否可以這樣理解?是不是 ...

睇你行文
只係想戴左佛牌行運
有咩付出都最好唔關你事
有孽唔好比你受
有福就要

你咁戴咩都都用
建議你省下請佛牌的錢好了

emily: 睇你行文, 似乎是學過佛既人, 若是如此, 言詞又何需如此咄咄逼人呢?
或者你會覺得我所謂運程差, 只係做野唔順利, 搵錢唔夠人多, 女朋友唔夠靚.....如果真是如此, 你所講既, 我接受, 因為上述這些要求, 並不是求福, 而是攞著數!!
然而, 當你經歷過一些無妄之災, 而且為你和你的家人帶來極大的痛苦時,再加上你只能看著事情的變化, 可以做的都做晒時 , 仲要係自問 (甚至身邊的人也認為)平日也是一個願意幫人和正直的人, 平日無做什麼衰野時, 你會真正體會到, 原真係有好多好多事情, 你係控制唔到, 你平靜既生活, 可以突如其來的被沖散.....此刻所求的, 是安寧, 祈求佛的力量, 可以帶給自己和家人平穩、平安

當然, 這可能是孽, 即使不是今生的孽, 也可能是前生的孽, 這點我也明白, 但這次無妄之災已令自己五勞七傷, 如今事情已有好轉, 但煩擾仍在, 所以想借助仙佛力量幫自己帶來平安。 " 有孽唔好比你受"  孽係自己既話, 固然始終要受, 但不希望是再令自己再經歷一次重創, 因為已受不起....

不知道你明唔明, 相信如果你曾經一些大起大跌既時候, 可能也會有一些體會, 又或者可以勸化其他人.....

純粹個人分享..

其實各有睇法啫~

求福避禍, 人之常情, 戴佛牌, 也是想借佛牌力量, 成就願望, 自己覺得只要那些心願是正當 (例如平安,順利等), 過程不損人利己, 那沒有太大問題吧, 試問又有幾多人戴牌最初目的是為左學佛理? 別說笑了{:1_1:}

若能面對福禍, 都能坦然接受, 完全體會是業力使然, 有福是業, 有禍也是業/孽, 不計較付出(孽/禍), 不求回報, 相信這人已是有修行了, 也不需要戴佛牌, 又或者不需要上這個討論區了.... 但是, 我自問是個凡人, 所以不會自命清高, 求福避禍, 達成心願, 這實在是我所想, 無需掩飾...

又是純粹個人分享..
hook282000 發表於 17-9-2011 23:46
其實各有睇法啫~

其實都係分享對佛牌既睇法同感受姐, 多多指教
我個人認為,魯史成願快,又易夾,你可以考慮下既!{:6_327:}