新會員登記
搜索
樓主: kikiki

[組合] ~終於都到我分享事跡喇~

小小牛 發表於 5-3-2015 11:51
樹兄, 回水 我帶到九金符管版, 旺都吾旺下呀, 頂你吖

樹兄會答: 福報問題 效力因人以異

評分

查看全部評分

Rajini 發表於 5-3-2015 11:49
恭喜!

行善積德!

Sadhu Sadhu~
Heabatov 發表於 5-3-2015 12:10
樹兄會答: 福報問題 效力因人以異

嘻嘻, Heabatov兄, 這個道理我是明白的, 只係同 阿樹兄玩下啫

師兄... 唔好急啦... 可能未到啫... 我帶得仲耐過我朋友, 佢仲快過我有事蹟分享... 我都遲過佢呀... 善有善報吖嘛... 師兄好快有架喇...
小小牛 發表於 5-3-2015 11:54
師姐你認真得天獨厚, 天賦異稟

可能係一步一步咁積返黎既呢~

小小牛師兄,戴牌心態要正確,都係個句佛牌係助力,自身褔報最緊要

又分享一下我中獎事蹟

去年我參加老師的宴會,原來有賞抽,我亦有中獎,雖不是大賞亦是算頭一批,
當然頭獎價錢跟我比的有一定距離,但還是十分滿足,因為是我想要的那個獎品
奇怪的共十二三檯,我檯中獎有十人

另外每年公司春茗我的一檯都會有好幾人中獎,不是那些table prize,中親都4位數字還有安慰賞一二百比較少中

好!說到這裡,難道每人都有戴佛牌嗎?
答案係:老師宴客當日我戴了新請的龍婆艮,其他人我不知道
而公司的同事我並不知道他們有否戴牌,但據我所知道每年他們都有捐錢做善事

以師兄聰明才智,應該知我想講乜

講完

評分

查看全部評分

kikiki 發表於 5-3-2015 12:24
師兄... 唔好急啦... 可能未到啫... 我帶得仲耐過我朋友, 佢仲快過我有事蹟分享... 我都遲過佢呀... 善有 ...

是的, 是的......真的是急吾來, 因果報應, 前世業債, 絲毫不爽 我只是借 師姐同 阿樹版主玩下, 請 師姐見諒    
kikiki 發表於 5-3-2015 12:26
可能係一步一步咁積返黎既呢~

當然了, 世間豈有無因生果之事耶

祝 師姐乘此旺勢, 繼續多作功德之事, 繼續多些上來分享你的福報事跡, 讓云云佛牌之友, 明白只要遵從 佛陀的教誨, 縱然只是供金平實的 佛牌, 只要自己福報夠, 也能帶來使人讚嘆的祝福, 又豈需捨本逐末, 追求陰牌呢
小小牛 發表於 5-3-2015 13:56
是的, 是的......真的是急吾來, 因果報應, 前世業債, 絲毫不爽  我只是借 師姐同 阿樹版主玩下, ...

師兄己經行善積褔~ 黎緊一定會好好~

評分

查看全部評分

Rajini 發表於 5-3-2015 13:55
小小牛師兄,戴牌心態要正確,都係個句佛牌係助力,自身褔報最緊要

又分享一下我中獎事蹟

善哉, 善哉 Rajini兄的分享, 使人再次明白到, 多做善事才是開啟佛牌的鑰匙, Sadhu Sadhu

評分

查看全部評分