新會員登記
搜索
樓主: Marron

[四面神] 四面神的成願威力

Venus 發表於 28-2-2015 17:46
我戴左牌暫時未試過甘勁

我最初係上香予一供奉型四面神,近期先請牌。記得還願時聽師傅提及過,有d人求願不但未能成願,運勢反而差咗,可能褔報唔夠。不過大部份人都成願。師傅教落,keep住做善事,成願要還願,唔好發脾氣,有負能量,否則運勢一差,怨親債主就會嚟問你攞野,型成“唔順“嘅情況。
roy911 發表於 28-2-2015 18:09
祝願師姐堅守五戒, 好運自然來

多謝你~~~ 一齊努力吖!(^_-)
gmg168888 發表於 28-2-2015 18:09
大家都系[[[凡人]]]   佛在心中  就ok!隨遇而安 隨緣樂助!得閒去慈拍區睇下!{:1_19 ...

一定。唔請牌都可以做善事,係咪?(≧∇≦)
Marron 發表於 28-2-2015 18:24
一定。唔請牌都可以做善事,係咪?(≧∇≦)

講得好..
師姐,能得天神護,你應該是有福報之人唷,恭喜你 一般來講,做迴向是不用做俾自己的,自己給自己的就不是「施予」了
Marron 發表於 28-2-2015 13:02
我有睇過有關文章,凡係有生命嘅都唔應該傷害,小如螞蟻。不過如果係小強,我就怕會破戒! ...

係,任何生命都唔可以傷害,連生傷害心都唔應該

可以分享個經驗比你,我自己持漢傳五戒,而識一位朋友持南傳五戒,但都不約而同認為持戒後,真的比之前見少咗害蟲
小小牛 發表於 28-2-2015 21:26
師姐,能得天神護,你應該是有福報之人唷,恭喜你  一般來講,做迴向是不用做俾自己的,自己給 ...

乜原來係咁㗎?!學到野了。多謝師兄提點呀~~~
danielchung 發表於 28-2-2015 22:41
係,任何生命都唔可以傷害,連生傷害心都唔應該

可以分享個經驗比你,我自己持漢傳五戒,而識一位朋友持 ...

咁我要堅持守五戒至得喇! 事關我好驚蟲蟲。。。 多謝師兄分享
多謝你分享
師姐加油!!!!!!
多謝你的分享,要多做功德善事呀!