新會員登記
搜索
樓主: kikiki

[坤平] 分享朋友的坤坪... 有料有料...

danielchung 發表於 16-2-2015 16:00
媽媽聲當然唔可以啦

係架? 我一直以為有色同無色係唔同添

就係因為覺先頭痕...
kikiki 發表於 16-2-2015 16:03
就係因為覺先頭痕...

唔怕啦,如果有料到比起D黑色一撻更有價值
kikiki 發表於 16-2-2015 16:03
就係因為覺先頭痕...

聽其他師兄分享,刺花油應該1星期會退晒喎,不過唔知關唔關刺嘅部位嘅事,因為5條經文多數刺背左肩,鑽石經文就背右肩。 手臂可能慢少少卦,應該無問題嘅
danielchung 發表於 16-2-2015 15:30
咁睇黎真係幫到手喎,有好多人剌左之後問佢有無改善,佢地都講唔出架

我都心郁郁添……

我都心思思咗好耐,想刺有色,但唔知刺咩好,揾咩師父好
tim1207 發表於 16-2-2015 16:44
聽其他師兄分享,刺花油應該1星期會退晒喎,不過唔知關唔關刺嘅部位嘅事,因為5條經文多數刺背左肩,鑽石 ...

師兄... 承你貴言... 我唔想summer著長袖呀...
danielchung 發表於 16-2-2015 16:11
唔怕啦,如果有料到比起D黑色一撻更有價值

師兄... 雖則你講得岩... 不過唔退我寧願刺有色... 唉... 有早知無乞E....
kikiki 發表於 16-2-2015 16:53
師兄... 雖則你講得岩... 不過唔退我寧願刺有色... 唉... 有早知無乞E.... ...

我諗應該會退晒嘅,可能每人新陳代謝唔一樣,放心放心
kikiki 發表於 16-2-2015 16:53
師兄... 雖則你講得岩... 不過唔退我寧願刺有色... 唉... 有早知無乞E.... ...

咁咪返去刺有色架啦

我只係怕刺左之後第時個仔問係咩野來……都唔識答
danielchung 發表於 16-2-2015 15:47
但無色既效力都可以 keep 到咁耐架? 要唔要返去加持架?

我都受持左五戒,受左之後就已經滴酒不沾了,唉 ...

有色無色只係墨水用料分別,所以效力唔受影響,不過唔同師父,唔同符樣所要守嘅戒都可能有分別,唔只守5戒咁簡單。所以真係要問清楚諗清楚。
danielchung 發表於 16-2-2015 17:03
咁咪返去刺有色架啦

我只係怕刺左之後第時個仔問係咩野來……都唔識答 ...

咁你刺無色咪唔驚個仔問囉... 唔退最多咪話燒傷咗... 不過講大話會犯口孽...