新會員登記
搜索
查看: 2333|回復: 11

[轉貼]泰國陰牌恐怖事件

Regina係一個外型討好但脾氣好差ge女子,因為佢ge脾氣實在太難頂,所以一直以來無一位男朋友可以「頂」佢「頂」多過半年。眼見身邊長相俾自己差ge女子都嫁得七七八八,Regina真係好想30歲之前可以嫁得出。可能人到絕望時思想真係會變得混亂,Regina居然相信一則報紙廣告所講 —- 借助泰國陰牌ge力量可以改善「姻緣」。Regina按照報紙所載電話聯絡「佛舍」職員,當時佛舍職員同Regina講,佢地ge「佛牌」唔係人人都可以帶走,一定要「善心人」親身去到佛舍同「佛牌」交流左先,如果係「有緣人」的話就會同「佛牌」有交感,响咁樣ge情況下先至可以帶走佛牌。
Regina 覺得呢間佛舍好「正派」,所以Regina就叫佢ge好朋友Maggie陪佢去佛舍。其實Maggie完全唔贊成Regina買佛牌,不過當時Regina堅決要去佛舍,為免Regina一個人上去俾人呃,所以Maggie就免為其難陪Regina去佛舍。
去到佛舍,Regina一望倒d佛牌已經覺得好有好感,有幾個佛牌佢都覺得好合眼緣,最終佢就揀左其中一個帶走。自從Regina買左個佛牌之後,佢就每晚都夢見同一位男士。初時ge夢境係Regina同呢位男士係街上偶遇,及後ge夢境漸漸演變到Regina同呢位男士拍拖四圍遊玩。發夢其實無乜大不了,最慘係Regina每朝起身都覺得好疲憊,好似真係出街玩左成日一樣,漸漸仲開始影響Regina ge工作表現。
有一晚,Regina又夢見呢位男士,夢中呢位男士同Regina求婚,仲叫Regina去佢ge世界陪佢。 Regina唔肯,呢位男士就捉實Regina隻手,死命拉Regina入一個黑洞。Regina幾經掙扎,出盡九牛二虎之力先至甩倒身。
當Regina從噩夢中驚醒過來ge時候,佢覺得好疲憊,成身都係汗……手腕上仲有好明顯ge手指狀瘀痕。佢覺得好唔對路,於是就即刻打電話同Maggie講哂成件事,跟手約埋Maggie陪佢上佛舍。
去到佛舍,佛舍職員一望就話Regina有野唔妥。佢地即刻叫佛舍內ge師傅幫Regina睇?到底發生乜野事。師傅聽完Regina講哂成件事之後,就話成件事同Regina?佛舍帶走ge佛牌無關,實情係Regina俾一隻男鬼纏身,一定要做法事請走呢隻男鬼,法事收費$20,000。
Regina話無咁多錢,師傅就話性命悠關,叫Regina考慮清楚再搵佢。Maggie就拉左Regina走,叫Regina唔好再信呢d神棍。不過其後Regina都借左錢做呢場法事,只係情況並無改善,Regina依然夜夜夢到果位男士,而夢境亦都越來越可怕….
最終Maggie通知左Regina ge家人,話俾佢地知Regina出事。其後Regina ge屋企人就四出搵人幫忙,好好彩最終都搞得掂。
原來…………一切問題源於Regina係佛舍買番黎果個佛牌,果個其實係陰牌黎ge,Regina一直夢見ge男士就係果個陰牌所附ge陰靈。因為Regina正藉人生ge「衰運期」,時運低,所以陰靈見有機可乘就借機拎自己想要ge野。
據Maggie所講,其實佢第一日陪Regina去佛舍ge時候,佢都有衝動帶走佛牌,好在佢當時定力夠,無帶走任何一個佛牌,唔係佢都有可能出事。
根據師傅所講,賣陰牌ge人都會用盡方法吸引客人去佢地舖頭,因為陰牌所附陰靈其實都收倒法師指示,要設法吸引客人帶佢地走,而時運低ge客人(註﹕去得買陰牌ge人,時運好極都有限)就最易中招

評分

查看全部評分

好有鬼故既感覺

但請陰既人同想請陰既人睇完之後驚唔驚
發人深省
danielchung 發表於 12-2-2015 17:27
好有鬼故既感覺

但請陰既人同想請陰既人睇完之後驚唔驚

我睇完有D淆底....好恐怖....
kikiki 發表於 12-2-2015 17:42
我睇完有D淆底....好恐怖....

唔好講笑,呢啲好堅

陰嘢入靈咪會咁囉,我仲聽過啲女請陰之後比嗰啲搞,係瞓咗嗰時發夢,有反應而且有痕跡,真係請唔過架
danielchung 發表於 12-2-2015 17:57
唔好講笑,呢啲好堅

陰嘢入靈咪會咁囉,我仲聽過啲女請陰之後比嗰啲搞,係瞓咗嗰時發夢,有反應而且有痕 ...

仲講~師兄你想嚇死我咩~

總之~向陰牌說不~
嚇死人咩.
真正信佛既,唔會因為佢無果20000唔幫佢,果D所謂師傅,見錢先做野,同大陸既醫院有咩分別,再者果D師傅有幾多料無人知。
希望社會上能有多些像 Unite 的組織,能揭開陰牌的真面目和禍害,減少有人被陰牌所害
哩D人為咗錢真係乜都做得出。