新會員登記
搜索
樓主: lap16

[討論] 新手,,,愛神佛牌一問

戴狐妖唔係陰係咩? 有正佛正神唔戴
lap16 發表於 12-2-2015 08:44
老友,你牌齡又幾耐呀,你又點知道牌商水我請狐狸精呢,我邊隻字在宣傳孤妖或任何非正信佛牌講到大義凜然呀? ...

已經有版友提你,其實你知唔知自己請左咩野牌? 係囉,好似KKK版主咁講,你同個牌商咁相熟,唔會呃你,你又點解唔一心相信佢呢? 仲要上黎呢到問?

我同你講,一個出家人係必定會持最基本既五戒,見到你塊牌會諗起咩野,唔駛講啦,你認為一個有正報出家人會犯呢樣野同會藉佛牌呢個方便法門去宣揚? 仲要話為求愛情? 出家人又點會要人執著愛情? 我唔評論你塊牌係正定邪,但咁簡單既道理你唔係唔知呀?

一句講晒,你比人呃,如果唔係你就係想上黎呃人

評分

查看全部評分

咩係正牌 咩係老版牌 咩係陰牌 都唔識分 仲要大隻講 比你講得通又點 你唔係覺得件牌會因你而改變下話
自古以來未見過有任何宗教以性愛動作或男女祼露特徵去製作聖物,況且稍為有用腦的人見到這些特徵的所謂聖物都知道它的質地吧!
佛牌聖物是一個途徑讓眾生更易接觸到佛陀,悟他的道理 你件什麼愛神好明顯已犯了色戎,你係新手定存心我也不作討論,希望閣下平時多用腦,唔好盲目聽從,否則你離陰狗之路只會愈來愈近

評分

查看全部評分

師兄, 我記得泰國愛神係四塊面, 法相有d 似四面神, 你這塊牌有d 邪邪地
嘩, 原來已經有咁多師兄同版主同你分析過這塊牌了, 而你又說這位 師父有做九尾狐牌, 按這裏的版規是不能討論九尾狐牌的,所以 師兄你還是考慮清楚, 是否應該放棄佩帶這些牌吧   
頭像被屏蔽
lap16 發表於 12-2-2015 08:44
老友,你牌齡又幾耐呀,你又點知道牌商水我請狐狸精呢,我邊隻字在宣傳孤妖或任何非正信佛牌講到大義凜然呀? ...

你幾耐牌齡我吾理,壇主幾耐牌齡也不須話你知
但你入得我地個場,就得跟我地規距
我地講的係正信正念,一切陰牌陰法
什麼狐狸精
頭像被屏蔽
條粉皮吾出來回應,這麼快收皮
師兄,龍婆銀啦,有銀你怕冇
迷住左, 走火入魔了.