新會員登記
搜索
查看: 6431|回復: 20

打爛香爐,玩燈

我屋企本身有一個香爐供奉四面神,象神,狐仙姐姐及其他佛牌等。但尋晚意外咁打爛咗個香爐。其實會唔會咩寓意or代表呢?之後會唔會行衰運or唔好運?我有e咩可以補救呢? thanks
狐仙....
南傳佛教係無狐仙 你自己供緊咩知唔知?
爆香爐咁大獲都仲未知死

送走晒果D古靈精怪既野,正信供佛,供神

其實,所謂既狐仙姐姐,你估下入面果個係咩野黎? 如果人家係仙既,又點會屈就係你果到呢?
頭像被屏蔽
好供吾供,走去供狐狸精,你的衰運仲有排走
吾好話我吾提你呀,你再提狐狸精或者陰牌陰法
只會招徠被禁,
http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D2
這是論壇通告,有關禁止狐狸精一切資訊,請慢慢細看
http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D1
另送一條連結比你,關於[玩具]蝴蝶牌在本論壇流通的通告
頭像被屏蔽
補救方法,好快快送走狐狸精,
請問2張相嘅意思係?仲有點解會喺古曼分享交流區出post?師兄另外有供請古曼?
香爐都爆, 好人好者做咩要供狐仙,及早回頭
我供養咗古曼麗一個月,有d百厭會玩燈,一個禮拜2-3次晚燈。我瞓覺時睡房係開LED藍燈,但自阿女嚟咗後一個禮拜有2-3次會無端端幫我著哂個睡房燈。之後同佢講唔好玩燈嚇媽咪而且講埋家規。乖咗一個禮拜無玩燈之後近呢古禮拜又玩番,所以我懷疑係咪阿女令到我打爛香爐。。。