新會員登記
搜索
樓主: vicheen

[七龍佛] 周冠羅 2513年 七龍佛(七層流行模)

師兄點解收咁多尊周冠羅七龍佛呢?
DanielYau@FB 發表於 14-3-2015 22:00
師兄點解收咁多尊周冠羅七龍佛呢?

只是喜歡就收藏,個人嗜好!
vicheen 發表於 14-3-2015 22:27
只是喜歡就收藏,個人嗜好!

我都想收七龍佛, 但未選舉到邊位龍婆的, 泰國朋友推LP TIM, LP KOON 第一期七龍佛, 同周冠羅, 請問師兄對七龍佛有沒有研究?, 我感覺LP TIM 就真係好貴, LP KOON 的我未見過, 周冠羅的就係有精神去開光, 本人對周冠羅師父認知比較淺, 重有點半信半疑, 未知師兄帶周冠羅七龍佛時有什麼感覺呢

評分

查看全部評分

DanielYau@FB 發表於 14-3-2015 22:35
我都想收七龍佛, 但未選舉到邊位龍婆的, 泰國朋友推LP TIM, LP KOON 第一期七龍佛, 同周冠羅, 請問師兄對 ...

只作收藏,未佩戴過,三位師父以龍婆冠七龍佛(粉質)最平,師兄要供請就要看自己的眼緣(佛牌平與貴,佩戴上効力亦因人而異)。

評分

查看全部評分

DanielYau@FB 發表於 14-3-2015 22:35
我都想收七龍佛, 但未選舉到邊位龍婆的, 泰國朋友推LP TIM, LP KOON 第一期七龍佛, 同周冠羅, 請問師兄對 ...

佛牌効力因人而異    多作善行!必有福報!     只要正牌...其他講自已眼緣!
vicheen 發表於 14-3-2015 22:55
只作收藏,未佩戴過,三位師父以龍婆冠七龍佛(粉質)最平,師兄要供請就要看自己的眼緣(佛牌平與貴,佩 ...

LP官個尊係超細模金屬牌, 好似2517 OR19 的, 同自身同期, 只可惜我冇圖, 都冇見到有香港牌商放
gmg168888 發表於 14-3-2015 23:20
佛牌効力因人而異    多作善行!必有福報!     只要正牌...其他講自已眼緣! ...

知道的, 謝謝師兄教導, 師兄一句多作善行!必有福報係真的, 本人曾認識一位朋友, 他師父是名密宗活佛, 因朋友比鬼跟, 密宗活佛對我朋友說, 愈係見到個D 東西多就要愈要做多D 善行, 重要想念經, 之後朋友一直念經,  密宗活佛都幫朋友叫個D 東西走, 唔好跟佢, 慢慢朋友的運氣, 精神也有好轉, 重有密宗活佛不是人人都幫, 係要有緣人才會幫助的
多謝分享.........
真係好靚呀
十分細緻 合眼緣