新會員登記
搜索
樓主: william1986

新手養古曼麗同古曼童

其實無~只係話泰國請~
講真一句!!我開頭真係想同朋友和好所以請妹妹~
之後同我其實哥哥同妹妹係一對,但當時只為自己~但養多陣就唔想佢幫我做人緣,因為佢夢話要走,所以後期想佢快D投胎/升仙
但之後果個人話要賣哥哥,咁我又唔想拆散,所以決定買埋!

但佢錄比我果個咒聽唔清,所以佢比左個網我自己睇!

尋日話比資料,但沒有了,哈
頭像被屏蔽
william1986 發表於 7-1-2015 18:16
其實無~只係話泰國請~
講真一句!!我開頭真係想同朋友和好所以請妹妹~
之後同我其實哥哥同妹妹係一對,但當 ...

這樣啦,這兩件古曼,相信這裡大部份人都同意我以下對你的建議
張你現在的兩件古曼交比香港幾間的泰國寺廟的其中一間處理
真心的,盡快交比寺廟啦,相信對你,對這二個古曼,相信得到最好的
這樣啦,香港法身寺,位於灣仔,同新浦光,比較方便
你考慮下啦,如想通,可PM小弟或我們其中一位版主[阿樹]師兄
相信師兄都樂意帶你上去,交底兩個古曼

評分

查看全部評分

好認同然兄嘅講法,其實只有出家人先幫到兩位古曼,一般人唔夠福報同修為,未必如出家人咁有效做到回向

你已經同兩位古曼結咗緣架喇,放開去搵寺院嘅出家人啦

評分

查看全部評分

知道,即不會對佢地唔好?因為就算被騙我都想佢地繼續努力!
大自然師兄同論壇其多師兄都叫你上寺請僧人處理,你仲覺有問題? 仲猶豫D咩?

真心對佢地好就只有呢個方法,講實話,即使你想做都無能為力,一直拖只會影響自己同兩位古曼

打個比喻,你想養隻貓幫你捉老鼠,商人比左隻老虎仔你,唔通你繼續養佢? 自己有咁既能力? 你有合適環境比佢生活? 佢係唔會幫你捉到老鼠,但隨時因為佢既天性而會傷害你,你還要養佢?

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
william1986 發表於 8-1-2015 08:20
知道,即不會對佢地唔好?因為就算被騙我都想佢地繼續努力!

要講的,都已講哂,最後決定由樓主,自己去定結果啦
最後要講的,人生無常,放下執著,活在當下
愛是貪,貪是苦,送你一篇文章
http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D1

希望你細看與思考

評分

查看全部評分