新會員登記
搜索
樓主: JUSTFORYOU

[求教] 3月去泰國,好想請古曼童返黎

gmg168888 發表於 5-1-2015 03:18
手提出境  郵寄[行李]  我都試過!   你睇我之前D  po     60cm至80cm都試過!

嘩~~~~~~!
但好奇一問~ 佢條法例出左~其實有沒人中過招呢??
我心目中有成功佛,省卡財,師父自身象.象神.四面神.佛祖佛象,拉胡帶返黎...
唔念住手提了.. 太博...
JUSTFORYOU 發表於 5-1-2015 03:23
嘩~~~~~~!
我心目中有成功佛,省卡財,師父自身象.象神.四 ...

佢條法例出左....我真糸吾知道!       但如果   黑仔   的話!   手提  郵寄都一樣!       但我朋友試過在郵局  寄牌!  返而吾得!
唔清楚係咩師父出既古曼你都諗住請?

評分

查看全部評分

阿森 發表於 5-1-2015 09:12

可能這位 師兄吾識泰文, 所以吾知出自邊位師父
阿森 發表於 5-1-2015 09:12

泰文網站來.  佢係當地佛廟...加持全都是黃衣...
JUSTFORYOU 發表於 5-1-2015 03:23
嘩~~~~~~!
我心目中有成功佛,省卡財,師父自身象.象神.四 ...

我上次同朋友跑完廟返香港,佢無寄倉,全部hand carry, (供奉型有4個,最大嘅有10吋,其他5-7吋), 跟住仲有好多佛牌。過泰國海關x-ray時,幾個關員突然間好聚精會神望住個mon,我同朋友都驚一驚, 之後望住我朋友合十表示敬意,我哋都合十回禮,所以應該ok嘅。不過最好就寄倉啦
請靈異聖物前·請先瞭解清楚師傅·用料等方面·并請慎重考慮清楚