新會員登記
搜索
樓主: lian84

2014 - 2015 火馬年 & 火羊年 原來帶猴形飾物會當旺!!

頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 3-1-2015 01:05
正宗佛學 不論南傳 漢傳 東密 西密 均無五行之說!

天地萬物乜嘢都有五行 我唔想同你鬧交 你唔信 冇所謂

你咁火 我講乜你都你都唔會信架啦!

哎 徙氣!
lian84 發表於 3-1-2015 01:54
不論生肖 多金水嘅人馬同羊啲兩年會當旺!!  火木土旺嘅人仕就要小心… 特別火多人最差!

本身多金水者不 ...

多謝師兄回覆,其實我覺得各持己見無問題,大家發表意見,互相包容討論就可以,如果覺得對方講嘅嘢唔啱,都可出聲提點吓,點解要一嚟就爆粗呢?無需要又無幫助,仲加重口業啦,何必

師兄,

睇你又Mochichi又 Paul Frank一睇就知係識貨之人

咁Bathing Ape 又得唔得? 因為我覺得照理猿人應該強過猴子
所以Bathing Ape > Paul Frank

BAPE係咪力水勁過AAPE?
而正版/水貨/A貨效力差得遠嗎?

求指教

lian84 發表於 3-1-2015 02:04

吾好意思!師兄!可能小弟問野問多左!而引起[[過激]]討論!.....令你感受不必要的言詞!   見諒!

對不起!師兄!本人比較粗皮少少。本人不相信世上,只有生肖及星座的理證!
十二乘十二  即一百四十四種人。至於五行術數,本人完全唔識!(如果師兄你自己上過堂或拜過師之類果D嘢!)師兄請放幾張証書,放幾張圖片出嚟比我哋大家看一看。証明一吓你自己的理念,不要堅持自己的一個觀點!(正所謂堅持一(個)原則都要尊重兩(個)差異吖!)
如果上載証據之後我們,如有冒犯!本人定當出帖道歉!(反之!⋯⋯)
再講,泰國人是飲河水多的!中國人及香港人多數是飲江水的。兩者生活文化都不同!

(以下係小弟本人真心說話)你唔好嬲!如果我去一樓一想叫雞!先又問條女乜名字乜乜年乜月乜日!又話要求乜九色套先睇吓夾唔夾我!我保証百份之二百!只會比條女大大聲屌!痴撚線!然後呯一聲!關門!係咪先!(比著你自己又會點吖?)

評分

查看全部評分

我咁都叫火 你太睇小我啦 我對你經已好客氣了

我絕對相信有五行之說!!!但不會妖言惑眾 把五行術數 硬加於佛教及佛牌聖物內
佛教本無五行之說 佛陀只提及地水火風是所有因緣生滅的原素

我個討論區係放正確知識比人睇 唔係比你導人迷信

都係個句 唔高興可以走 唔該唔好再發表妖言邪說
你可以堅持你既理念 但唔好係Unite堅持
你再講我就落ban 夠公道吧 通知左你 識時務就自行收檔

做人唔好咁迷信 帶件牌 簡簡單單無壓力咪幾好好似你咁著件衫都要算過 mochichi 都話有五行未免太過份了
咁既壓力下生活 個人都痴痴地
或者你唔覺得有問題既 不過最少我覺得你痴痴地囉
你有冇白卡我唔知 你語無倫次係Unite發表偉論我d版主就有權管  

吹水閒聊 粗口睇開d啦
我唔信你無講過半句粗口囉 唔好扮清高啦 吊
之於需唔需要一開波就講粗口 就要視乎番個對象
有d人唔對佢講下粗口 佢意識唔到個氣氛程度 講下咪收到效果囉
Heabatov 發表於 3-1-2015 02:59
師兄,

睇你又Mochichi又 Paul Frank一睇就知係識貨之人

btw, 對pump好正喎,不過貴到飛起
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 3-1-2015 08:16
做人唔好咁迷信 帶件牌 簡簡單單無壓力咪幾好好似你咁著件衫都要算過 mochichi 都話有五行未免太過份了
咁 ...

我唔再對牛彈琴 啲到有少少術數資料 你自己可以睇吓
我相信一時三刻未你必會明白估中玄妙 因為八字五行術數嘢要修好耐先會有成就

如果本身冇天份嘅就算點學都唔會明

我自己都學咗7-8年先咁幫人去攪改運 但好彩我幫過嘅人個個都升職加薪行好運

所以我啲到講有關猴形吉祥物嘅嘢 只喺想幫人

我亦冇需要去整估人 我相信就算你屋企或你條頸掛多隻猴亦唔會對你有傷害

我又唔喺殺人放火 對得住天地良心 比人鬧我唔緊要 我當消業障!!!!

Screen Shot 2015-01-03 at 1.14.02 PM.png
Screen Shot 2015-01-03 at 1.15.12 PM.png
照片 2.JPG
照片 4.JPG
頭像被屏蔽
Heabatov 發表於 3-1-2015 02:59
師兄,

AAPE猿人當然喺"申金"……Reebok屬"辛金"

但啲嗰collection當然喺金木嘅組合 因為迷彩色為"木"!

AAPE 依家under IT, 其實IT喺一間屬水嘅時裝公司 "I"喺壬水 "T"喺癸水"