新會員登記
搜索
樓主: sandypanda

[佛壇] 再次分享四面及小佛壇 (多謝之前指點C兄指點那訂四面神頂)

小小牛 發表於 2-1-2015 21:17
師姐係有錢人,間屋有獨立車房

不是不是... 普通人家而已 ^^
CW居士 發表於 2-1-2015 23:13
好靚,我揾屋頂都搵左好耐...還在物色當中。

香港唔多地方有. 得油X地果間木器店有現成兩款, 一款似中國涼亭. 另一款都好似泰國款. 但係我覺得價錢貴左D之餘都唔算最靚. 同埋佢STANDARD顏色係白色配少少金. 唔襯我原有的地座. 所以才沒有揀到.

另一個可以訂倒係直接去泰國訂 (朋友話的, 成坐果邊寄埋返都係三四千) 連埋個地座. 係木的. 但要幾靚有幾靚. 如果你有機會去泰國, 可以直接去揀. 揀完再寄返來HK. 因我朋友家中的係咁樣由泰國訂回來.

sandypanda 發表於 2-1-2015 23:48
香港唔多地方有. 得油X地果間木器店有現成兩款, 一款似中國涼亭. 另一款都好似泰國款. 但係我覺得價錢貴 ...

多謝師姐提供,我估你所說的白金色,應該係淘寶揾到果種了。4月我去泰國,希望找到啦!
CW居士 發表於 4-1-2015 22:44
多謝師姐提供,我估你所說的白金色,應該係淘寶揾到果種了。4月我去泰國,希望找到啦! ...

只要有心. 實找到. 希望你找到心水屋 ^^ 去之前問多d資料應唔難找. 因我唔熟所以話唔倒你知. 只係知有朋友係果邊買的.
師兄,好正但落雨既話會淋雨嗎?
真係好靚呀!羨慕死
sandypanda 發表於 5-1-2015 23:10
只要有心. 實找到. 希望你找到心水屋 ^^ 去之前問多d資料應唔難找. 因我唔熟所以話唔倒你知. 只係知有朋 ...

多謝師姐!
ykh420 發表於 5-1-2015 23:50
師兄,好正但落雨既話會淋雨嗎?

有玻璃頂遮, 但當然好大雨都有機會會撇倒雨. 都OK的. 龍婆/阿贊話四面神係要放戶外, 不怕淋雨. 神壇都唔怕. 最多落完雨抹下清潔下便可以了.