新會員登記
搜索
樓主: lian84

[必打] 無妄之災~~~ 冇啦啦喺上環比嗰神經佬打咗一面一拳

2個都好彩,個条友撞到係你,如果撞着有料的鋼板或小弟我估計佢有排住院
同時個条友打完人仲比你叫差佬即無料到
忍!!!!!
頭像被屏蔽

你學顯學到入麻木咗了 唔好誤會忍辱波羅蜜嘅用法

心不動固喺忍耐別人嘅悔辱當為自己增長般若智慧

即喺當人哋講吓你閒話講吓是非咁樣 咁忍喺一種智慧

但如果別人對你人身作傷害或攻擊你就唔應該咁用

佛教唔喺示弱的 佛菩薩遇天魔都要現忿怒相去降魔伏妖 少林和尚都要勇武

我又冇打佢 我又冇起瞋心 比人鬧講一句去反駁吓都叫唔啱?

我覺得我放佢一馬已經做咗大善事

學顯之餘學吓密 開吓自己眼界 唔好比顯嘅悶理令自己變一條死魚

做人喺有活力的 學顯唔識變通只會變咗一牒齋菜 ….
lian84 發表於 19-12-2014 23:52

你放心以我認識嘅阿贊树一定還拖(如果發生佢身上)
可能出動滅魔刀

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
chau99 發表於 19-12-2014 23:14
2個都好彩,個条友撞到係你,如果撞着有料的鋼板或小弟我估計佢有排住院
同時個条友打完人仲比你叫差佬即無料 ...

佢啲條友喺心哋唔好的 我比佢林到成身濕晒 打咗一拳後

佢仲用嗰胸頂我撩我打佢 想我都犯法打人 但我冇出過手

因為在場好多人都見到佢打人 佢冇得走的

差佬喺我報警後兩分鐘就到 佢就算走 我追尾佢一定走唔到

因為嗰條喺大街超多人望住
明白,算啦師兄,算擋過咗一劫
頭像被屏蔽
chau99 發表於 20-12-2014 00:02
你放心以我認識嘅阿贊树一定還拖(如果發生佢身上)
可能出動滅魔刀 ...

哈哈哈 泰國人一定還拖添啦 佢哋啲人超牛精 啲泰國女人打交先恐佈….
lian84 發表於 20-12-2014 00:18
哈哈哈 泰國人一定還拖添啦 佢哋啲人超牛精 啲泰國女人打交先恐佈….

我也睇過一D视频D泰妹真係唔好睇小佢地
lian84 發表於 19-12-2014 23:52

你比人打到麻木左?其實我係想分享下姐 你咁緊張做咩姐你你覺得生活壓力大可以試下找心理輔導

登錄/註冊後可看大圖

http://www.mhahk.org.hk/chi/sub2_1_service_1_4.htm
如果人地揸住把刀你仲敢應