新會員登記
搜索
樓主: zzzzzsunzzzzz

[分享] ㊣㊣㊣㊣㊣佛牌需要經常請大師加持 ( 解說 )㊣㊣㊣㊣㊣

小小牛 發表於 20-12-2014 15:00
Daniel兄, 若說佛牌是一個僧人對信眾的祝福, 那請問, 祝福的主要內容是什麼呢 無論是人緣, 招財 ...

祝福都唔等如人緣, 招財, 或者擋险

若說以上三者是幫助信眾修行佛法,正信佛教都知貪嗔痴係三毒啦

世間法其實你咩野? 念觀世音係唔係世間法? 放生呢? 積巧德呢?

佛牌完全當成是「佛法」……有人帶牌係希望牌師傅送既祝福不離身,有人帶佛牌係希望好多女埋身,又希望憑賭必嬴
小小牛 發表於 20-12-2014 16:19
師兄, 生物學家話, 人類係全地球最好色的生物來o架呢

哈哈~係架咩? 但人唔會隨時交配架喎
danielchung 發表於 20-12-2014 16:35
祝福都唔等如人緣, 招財, 或者擋险

若說以上三者是幫助信眾修行佛法,正信佛教都知貪嗔痴係三 ...

嘻嘻,存乎一心

一切唯心造
danielchung 發表於 20-12-2014 16:39
哈哈~係架咩? 但人唔會隨時交配架喎

No, 人類係二十四小時任何時候,任何地點都可以交配的,地球無任何生物能及得上
小小牛 發表於 20-12-2014 21:46
No, 人類係二十四小時任何時候,任何地點都可以交配的,地球無任何生物能及得上
...

哈哈,但人類有道德而其他生物無呀

那個心呢

你個心