新會員登記
搜索
樓主: bebekk

[分享] 龍婆了寺還願

bebekk 發表於 12-12-2014 18:43
其實我係上個月去不過未得閒分享,不過今次真係好好彩,想請3面師傅自身牌全部請到,龍婆了師傅,龍婆丹師傅 ...

師兄好福氣呀 {:6_294:}
gmg168888 發表於 12-12-2014 19:15
祝心想事成!龍婆丹幾時出po呀?等你!

多謝師兄,龍婆丹就淨係請到牌,去唔到寺,司機話係泰邊境近馬來西亞好遠,一日去唔到所以無去

多謝師兄,今次真係好幸運同順利,希望下年有機會再去捐獻
想请教师兄,最后一张照片,照片下方,方形的财龟,与照片上方椭圆形的财龟,有什么不同之处?
逐浪追波 發表於 12-12-2014 23:09
想请教师兄,最后一张照片,照片下方,方形的财龟,与照片上方椭圆形的财龟,有什么不同之处? ...

下方的年份和法相都唔同,下方係省卡寨,上方左面係倒轉佛,上方右面係龍婆了師傅法相
bebekk 發表於 13-12-2014 08:24
下方的年份和法相都唔同,下方係省卡寨,上方左面係倒轉佛,上方右面係龍婆了師傅法相 ...

明白了 ,多谢师兄!
下方的年份和法相都唔同,下方係省卡寨,上方左面係倒轉佛,上方右面係龍婆了師傅法相 ...

师兄,还想请教一下您,下方方形财龟与上方椭圆形财龟,用料开光加持是不是差不多一样的?近来对龙婆了师傅的财龟比较感兴趣,所以问问。

师兄,还想请教一下您,下方方形财龟与上方椭圆形财龟,用料开光加持是不是差不多一样的?近来对龙婆了师傅的财龟比较感兴趣,所以问问。
下方是2538年九寶銅龍婆了師傅開光,上方是2557年龍婆璽春師傅開光
bebekk 發表於 13-12-2014 14:31
下方是2538年九寶銅龍婆了師傅開光,上方是2557年龍婆璽春師傅開光

明白了,谢谢师兄!