新會員登記
搜索
查看: 1555|回復: 12

[分享] 分享祟迪佛牌~

這一批祟迪是我朋友拜開的師傅收藏既佛牌! 根據這位師傅描述, 呢批佛牌係用亞贊多親手做的祟迪佛牌爛出黎的碎片磨成粉然後再打造的, 批牌到這位師傅手中己經40, 仲要未計一代傳一代的時間, 傳咗N年先傳到這位師傅手中!

我就唔識睇, 留待師兄們你地睇睇喇….  
大開眼界!!{:6_296:}
經唔中都有類似既POST啦 我保守估計已碼見過30幾次
送比我 可能會要既 捐去慈善拍賣都好呀
呢批佛牌係用亞贊多親手做的祟迪佛牌爛出黎的碎片磨成粉然後再打造的.....?我覺得如果有[[亞贊多親手做的祟迪佛牌碎片]]已經很好啦!吾使將他磨成粉然後再打造!
黑色果塊好靚
亞特蘭提斯 發表於 20-11-2014 16:32
送比我 可能會要既 捐去慈善拍賣都好呀 ...

我都想要一塊~不過冇我份~
gmg168888 發表於 20-11-2014 17:26
呢批佛牌係用亞贊多親手做的祟迪佛牌爛出黎的碎片磨成粉然後再打造的.....?我覺得如果有[[亞贊多親手做的 ...

我都係聽我朋友講,我諗佢唔會點我啩!
攞塊嚟研究下咪知咯
亞特蘭提斯 發表於 20-11-2014 16:32
送比我 可能會要既 捐去慈善拍賣都好呀 ...

Agree x 2 {:6_295:}
近呢幾年都有好多僧人話自己擁有一代傳一代的阿贊多崇笛,當然我不會懷疑僧人的說話,不過實在太多這種說法,已經不是新聞。而且在泰國的新聞報導中經常會報導一些僧人的騙案,當然唔會每位僧人都是全心欺騙,但畢竟樹大有枯枝,只要不存貪念之心就唔會被騙。