新會員登記
搜索
樓主: athlonxwz

[四面神] 龍婆篤2522四面神,無CODE版

小小牛 發表於 19-11-2014 16:56
咁要睇香港邊到請了, 如果是香港佛牌舖, 都無乜可能泰國會貴過香港  ...

但有時唔經牌商真係請唔到心頭好
goronfan 發表於 20-11-2014 09:05
但有時唔經牌商真係請唔到心頭好

有錢嘅咪照俾錢囉, 無錢咁就惟有等 la {:6_311:}
小小牛 發表於 19-11-2014 16:56
咁要睇香港邊到請了, 如果是香港佛牌舖, 都無乜可能泰國會貴過香港  ...

會, 一定會, 你無聽過泰國牌商甚至同香滿港收番牌?
athlonxwz 發表於 19-11-2014 20:39
哦?系嗎?比如呢?

去年單計噴帖所出售既屈當一期, 以及浸蘭四面神一期, 都比香港貴

因為太多內地既師兄到當地搶貨, 而香港牌商就在本地回收, 所以價格比泰國更便宜, 做成泰國牌商有客時, 反到香港採購
Antitheist 發表於 21-11-2014 19:29
去年單計噴帖所出售既屈當一期, 以及浸蘭四面神一期, 都比香港貴

因為太多內地既師兄到當地搶貨, 而香港 ...

禪南(浸蘭)的恐怕是個特例了,師傅在大陸比在泰國知名度高,甚至有許多大陸人認為師傅是加持四面神最好的師傅。

瓦當2508到沒有意料到,香港的價格居然平于泰國。

不過,個人還是喜歡WAT SAKEA派系的四面神,有了這面2522暫時也算到一個階段了,短時間內應該不會再入這個價位以上的四面神了。不過還會找一些LP PERM的四面神來收藏
Antitheist 發表於 21-11-2014 19:29

因為太多內地既師兄到當地搶貨, 而香港 ...

啊,原來是強國效應
athlonxwz 發表於 21-11-2014 20:45
禪南(浸蘭)的恐怕是個特例了,師傅在大陸比在泰國知名度高,甚至有許多大陸人認為師傅是加持四面神最好 ...

幾年前有公一期坤平, 年初既五眼四耳都係, 要數其實仲有, 不過普遍當然係泰國便宜, 只係見有師兄問起先插下咀
Antitheist 發表於 22-11-2014 19:20
幾年前有公一期坤平, 年初既五眼四耳都係, 要數其實仲有, 不過普遍當然係泰國便宜, 只係見有師兄問起先插 ...

公一期的坤平不錯,比較起來我還是喜歡龍婆爹的2484