新會員登記
搜索
樓主: kikiki

去泰國一定要記得去莪德堂捐官棺材呀

緣份 發表於 15-11-2014 05:51
我早兩天泰國回來,都有去捐阿!仲係旁邊間廟請左幾面塊牌

師兄真係有心!
頭像被屏蔽
kikiki 發表於 15-11-2014 15:51
師兄真係有心!

講真,以前既我好小做善事,自從依4-5年開始帶左佛牌,同埋小網搵下資料(關於佛學),仲有我去跑廟時,師父有同我講過因果,所以依幾年都KEEP住有做,雖然唔係好多錢,但自己既能力都仲可以幫到人,同埋做善事發覺人都開心左,依個係真既!
緣份 發表於 15-11-2014 16:13
講真,以前既我好小做善事,自從依4-5年開始帶左佛牌,同埋小網搵下資料(關於佛學),仲有我去跑廟時,師父有同 ...

絶對認同師兄!小妹5年前第一次擁有第一尊佛牌,但一直都冇乜感覺!直至最近先開始認真去睇佛學嘅文章,確實心境擴闊了不小,多咗留意一D需要幫助嘅人!師父做佛牌嘅原意就係希望各人都擁有慈悲之心!所以無論帶咩佛牌都好,心態係最重要的!師兄有機會組織跑廟團相約有心師嘅兄師姐們一齊去跑廟!

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
kikiki 發表於 15-11-2014 16:37
絶對認同師兄!小妹5年前第一次擁有第一尊佛牌,但一直都冇乜感覺!直至最近先開始認真去睇佛學嘅文章, ...

我應該1-3月都會去跑多轉架會,有興趣JOHN埋^^我地平時去開都係一行三人(一男兩女,個一男姐係我自己),我地去跑廟其實主要都係見識下,都可以話係一種樂趣,見岩眼緹既牌我地就會請咁囉

評分

查看全部評分

緣份 發表於 15-11-2014 16:45
我應該1-3月都會去跑多轉架會,有興趣JOHN埋^^我地平時去開都係一行三人(一男兩女,個一男姐係我自己),我地 ...

都好喎!如果夾到時間可以join埋喔!
頭像被屏蔽
有興趣pm傾下,遇3〜5月去
支持善心善事
多謝報料,下次去可以多個行程~~謝謝~
mahcs 發表於 21-11-2014 03:51
多謝報料,下次去可以多個行程~~謝謝~

U r welcome! 齊齊做善事!yeah~~