新會員登記
搜索
樓主: rr1628rr

[求教] 笨人的數個問題!

如果不能給別人碰到/摸到佛牌, 那之前的客人揀選後不請算不算是摸過?

不是吧?佛友你這樣說我會有點掛心的!我那個坤平是真還是假的呀?{:6_304:}我花了8xx買回來的{:6_333:}
rr1628rr 發表於 5-9-2011 23:29
不是吧?佛友你這樣說我會有點掛心的!我那個坤平是真還是假的呀?我花了8xx買回來的

就算賣假牌的牌商都有部分是真的,
又唔會完完全全賣假既~
不過好多地方既牌商都係真假溝埋一齊賣,
再者分真假,好難用一張相和一個價錢去衡量,
照我睇,你呢個坤平應該未必會係假既,
不過要睇睇實物先知~

全中 ar
我忙了說,也想請問一下大家。店員跟我說:最好不要跟坤平將軍許願時說會還願!因為佛牌是不用我們還什麼的!因為不是一種交換也不是一種交易!但如果願望是實現了,其實也可以到佛堂上香的。一切都是出於自已的心!.................我個人感覺這個觀念很正確。大家應認為店員說得對嗎?
rr1628rr 發表於 6-9-2011 10:13
我忙了說,也想請問一下大家。店員跟我說:最好不要跟坤平將軍許願時說會還願!因為佛牌是不用我們還什麼的 ...

咁我覺得又唔需要特別話還唔還既,
總之平時多行善積德就可以了!
hook282000 發表於 5-9-2011 23:37
就算賣假牌的牌商都有部分是真的,
又唔會完完全全賣假既~
不過好多地方既牌商都係真假溝埋一齊賣,

佢戈間野都幾大間.幾堂皇. 但個老細就..仲有吃水好深.;P
rr1628rr 發表於 6-9-2011 10:13
我忙了說,也想請問一下大家。店員跟我說:最好不要跟坤平將軍許願時說會還願!因為佛牌是不用我們還什麼的 ...

你拜神都會話還神啦.最重要你誠心..我就覺得唔洗特登去佛堂上香.你系佢個神台上返.話多謝佢. 平時做多d好事就ok了:loveliness:
VVWV 發表於 6-9-2011 16:57
你拜神都會話還神啦.最重要你誠心..我就覺得唔洗特登去佛堂上香.你系佢個神台上返.話多謝佢. 平時做多d好 ...

可能老細意思係去返佢舖頭到上香.....
到時就可以再斬你一鍋......哈哈~
hook282000 發表於 6-9-2011 17:02
可能老細意思係去返佢舖頭到上香.....
到時就可以再斬你一鍋......哈哈~

佢戈到d牌好多好吸引.正陰既勁牌都有唔少. 但個價錢真系..我接受唔到既水平:Q
只能說樓主戈個算平/ 不過好多牌商第一次都會放平 之後再引你去 慢慢加 慢慢吸你血. 如泰字頭燒味店;P;P