新會員登記
搜索
查看: 5314|回復: 22

[求教] 笨人的數個問題!

剛把損血收來的崇笛佛牌鑲嵌外殼完了!是在西X菜街二樓鑲的!現在有數個笨蛋的問題希望各位師兄、師姊能解答一下!

1. 大家看照片,我這樣佩帶兩個佛牌可以嗎?崇笛上、坤平將軍下?
2. 在二樓鑲嵌崇筒時我一時忙記不能給別人接觸到自已的佛牌的,曾除下坤平將軍給該店主看看。請問大家這樣會有影響嗎?
3. 請問大家這個損血崇笛有經文的嗎?佩帶時需要唸經文嗎?如果是需要的話可有朋友PM給我!

........................................謝謝各位!

評分

查看全部評分

http://www.hk-thaibuddha.com/for ... &extra=page%3D2
你可睇多d我地既知識區!

1)你分鍊帶已不成問題

2)牌係可以比別人觸模的

3)崇笛諗佛首經已可以

評分

查看全部評分

1,得的.
2,邊個話你知唔可以俾人接觸你佛牌呀..
3,你指次次戴上身?

關笨咩事呢?無接觸/少接觸既野當然系唔會識-.- 唔關笨事的{:1_1:}

評分

查看全部評分

非常謝謝樓上兩位的回答!現在明白多了!也回一下VVWV的問題!我在油麻地佛店買佛牌時店員對我說的,佛牌不能給跟人接觸到!可能是我有所誤解吧!再次謝謝兩位的解答!

得閒上來同我地吹下水,又可睇多d我地既知識區,你就會明多好多野架啦,有問題唔好怕,問就有人幫你!今日新手,他日老手呀,第時你都要用你既知識幫人,都係一個功德!{:6_327:}

請問你佛牌首經是不是這個呢:Nus麼達撒、柏卡娃多、亞那哈多、審瑪審潑達撒!是否要唸三次呢?
rr1628rr 發表於 5-9-2011 18:12
請問你佛牌首經是不是這個呢:Nus麼達撒、柏卡娃多、亞那哈多、審瑪審潑達撒!是否要唸三次呢?

係呀,一套要諗三次
rr1628rr 發表於 5-9-2011 18:07
非常謝謝樓上兩位的回答!現在明白多了!也回一下VVWV的問題!我在油麻地佛店買佛牌時店員對我說的,佛牌不 ...

PM店名-.- 我要去會一會佢.
VVWV 發表於 5-9-2011 18:26
PM店名-.- 我要去會一會佢.

我都想會一會佢~
呵呵.....我諗果間舖賣得假野多,所以叫人唔好比人接觸,
因為費是個客比其他人睇到話假野.........{:6_328:}

以上純粹個人推測!

評分

查看全部評分

rr1628rr 發表於 5-9-2011 18:07
非常謝謝樓上兩位的回答!現在明白多了!也回一下VVWV的問題!我在油麻地佛店買佛牌時店員對我說的,佛牌不 ...

如果唔掂得,果個人點同你鑲個牌呢~{:6_338:}