新會員登記
搜索
樓主: sandypanda

[佛壇] 分享我的戶外四面神壇

師兄, 你個壇堅正呀! 羨慕!!
師兄個壇堅正!  多謝師兄分享!  {:7_345:}
mameme 發表於 30-10-2014 09:13
請教下個櫃邊度整?

左面四面神個櫃. 成個DIY (最下層用一個N年前唔用既好重SERVER櫃箱, 裏面做晒手腳封好晒有孔既位, 外面就自已噴油. 而中間果節櫃係一個唔用既魚缸, 將佢打直左再噴油, 本身魚缸有一面係冇封的就自行再介塊玻璃痴番埋, 最頂枱面都係自行去界玻璃.    (所以依家仲差個屋頂, 其實好鍾意泰正式的屋頂, 但HK好似唔多覺, 從泰訂回來都幾貴. 好似唔太值. 所以才唸DIY ; 但如果HK有又靚, 價錢合理都可以唸唸) ; 仲有地下加左戶外地木地墊墊住

至於右面的神壇梯櫃, 都係度身訂造的 (淘寶) ; 自行寫好尺寸, 畫好圖訂做的.  

多多指教 ^^
WaiKongWong@FB 發表於 30-10-2014 09:53
油麻地有你要既四面神壇 有現成唔同呎吋上海街0的木器店黎的

多謝你丫, 會否方便比準確一點位置大約在那裏, 等我找天去問問; 門口有咩特式或附近有什麼舖. THANKS
天上人間 發表於 30-10-2014 10:55
好靚, 但請問個佛壇係室外嗎?

多謝^^   是室外的, 不過上面有玻璃頂, 因C FU 直接到我家揀選最佳放神壇位置, 這個位置是最佳, 他說戶外並不是問題
頭像被屏蔽
sandypanda 發表於 30-10-2014 12:22
左面四面神個櫃. 成個DIY (最下層用一個N年前唔用既好重SERVER櫃箱, 裏面做晒手腳封好晒有孔既位, 外面就 ...

可唔可以pm你WE CHAT我?
我聯絡你丫

個壇,,,,,,,,好正呀!
mameme 發表於 30-10-2014 13:41
可唔可以pm你WE CHAT我?
我聯絡你丫

好丫. 你PM我 ; THX ^^
你個壇....堅正
好正。。。勁靚