新會員登記
搜索
查看: 2687|回復: 27

[討論] !!新手佛牌問題!!

我最近對佛牌產生左興趣,本來都係信佛教,於是就爬下文,結果睇上左象神牌.
所以想問一下大家,香港係邊度買象神牌好D,同注意事項.有冇分正牌和陰牌?
當然我想買正牌象神牌.最後請大家幫下我D個佛牌新手!!!
恭喜師兄,我第一次請牌都係象神,最好當然喺呢度請啦。 正陰牌就要睇師父,象神都會係正牌嘅。
供請供請供請,牌友好小會用買呢個字架
mrkit97 發表於 26-10-2014 20:38
供請供請供請,牌友好小會用買呢個字架

sorry...我新手請原諒我
powerpowerpower 發表於 26-10-2014 20:50
sorry...我新手請原諒我

提醒下你姐,無責備意思
好不幸,出面d 佛牌舖真係介紹吾落 {:6_311:}
Unite 供請~又平又靚~
在本壇的泰國佛牌小知識 (新手必入) 爬下文先
可到拍賣區看看,請牌不要太心急,合眼緣才請
歡迎您~
我都好推在Unite請聖物,畢竟我相信在這的都是真心師兄師姐,
而且呢度幾仟對眼幫你睇住,有假牌/疑似牌都一家有人指出,
可以較放心~
但正如韋拿版主所講,唔好急、唔好因為平而請、
亦唔好因為人雲亦雲而請,小心耐心選/等一件合眼緣、
對佢有感覺既聖物!
祝您早日請到有緣聖物~