新會員登記
搜索
樓主: govampire

[其他/冠蘭] 驅趕惡夢的龍婆蓋 2555 滅魔刀

taro 發表於 14-10-2014 17:52
我個人黎講唔太建議,原因如下:
1~一般聖物都不太適宜置於睡房中
2~聖物置於睡房較容易犯禁忌

係呀, 我地唔應該放D聖物係房間度嘅。{:6_303:}
JimJan@FB 發表於 14-10-2014 18:06
我反而覺得有利器物件放o係床附近, 會唔會唔係咁好
其實長遠起見我覺得魂魄勇或者鬼王會幫到手,
我自己都 ...

係嘅, 其實有魂魄勇同咁多佛牌在家中, 乜都唔敢入屋啦。

我地屋企都有魂魄勇, 我自己其實覺得一切都正常架。{:6_292:}
JimJan@FB 發表於 14-10-2014 18:10
佢咁錫隻狗, 可能已經感動到上天幫佢

話時話, 佢又真係好錫家中
兩只小狗架, 簡直如同親人一樣愛錫。

govampire 發表於 14-10-2014 18:37
係嘅, 其實有魂魄勇同咁多佛牌在家中, 乜都唔敢入屋啦。

我地屋企都有魂魄勇, 我自己其實覺得一切都正常 ...

係呀, 不過我就唔知收O係櫃有冇效用, 我都係淨係放魂魄勇出來, 其他全部放櫃
govampire 發表於 14-10-2014 18:41
話時話, 佢又真係好錫家中
兩只小狗架, 簡直如同親人一樣愛錫。

寵物係人類朋友, 應該對佢地好D
其實放廳中供桌,好兄弟已入唔到來,況且滅魔刀應都入左魂魄勇法,臨訓時講聲守護好夢便可
JimJan@FB 發表於 14-10-2014 21:05
係呀, 不過我就唔知收O係櫃有冇效用, 我都係淨係放魂魄勇出來, 其他全部放櫃 ...

好的, 等我都試下放佢入櫃, 臨瞓前同佢單一聲。{:6_292:}
JimJan@FB 發表於 14-10-2014 21:06
寵物係人類朋友, 應該對佢地好D

係呀, 佢地好有性, 自從養左佢地之後, 一屋都充滿了歡樂同生氣。{:6_292:}
arbcty 發表於 14-10-2014 22:07
其實放廳中供桌,好兄弟已入唔到來,況且滅魔刀應都入左魂魄勇法,臨訓時講聲守護好夢便可 ...

明白了, 多謝師兄分享。

我今晚會將佢放回廳的櫃桶。臨瞓前同佢一聲, 效果應該都會好好。{:6_292:}
govampire 發表於 14-10-2014 23:10
明白了, 多謝師兄分享。

我今晚會將佢放回廳的櫃桶。臨瞓前同佢一聲, 效果應該都會好好。 ...

好,等師姐聽日報告