新會員登記
搜索
樓主: 周杰倫

[討論] 想要增加異性緣帶咩牌好

其實多唔多男仔帶蝴蝶

我覺得素色蝴蝶都OK喎

PS: 坤平將軍 (非佛相) 係咪大多數都係陰牌.......真係唔識分, 希望CHING們解說......

感謝

都好多男仔帶蝴蝶,本人覺得素色蝴蝶比較好睇{:6_338:}
el8840696 發表於 5-9-2011 01:17
其實多唔多男仔帶蝴蝶

我覺得素色蝴蝶都OK喎

坤平將軍多數系正牌{:1_1:}多數系 拎刀/無女/有寶石
如果系陰牌多數深6色/黑色/抱女/有釘/有布/有油/有細路/有通財管/有INCOOL/中面有黑色一大達泥/膏
VVWV 發表於 5-9-2011 15:49
坤平將軍多數系正牌多數系 拎刀/無女/有寶石
如果系陰牌多數深6色/黑色/抱女/有釘/有布/有油/有細 ...

哦........原來係咁分

咁有D龍婆做果D坤平, 後面有個古曼仔果D呢........

and 坤平牌後面好多時都有個5芒星....粒星係咪代表古曼呀??
因為我見粒星係圓頂.....好似1個大字型O既人仔

唔好意思....好多野問添

THX各位CHING
el8840696 發表於 5-9-2011 16:11
哦........原來係咁分

咁有D龍婆做果D坤平, 後面有個古曼仔果D呢........

有古曼既系陰牌.但如果系100%龍婆做既就可以同正牌一齊戴.(有D系一個龍婆同一個白衣一齊做)
五芒星?唔了解-- 有冇圖

唔識咪問囉=.=有咩錯?
VVWV 發表於 5-9-2011 17:25
有古曼既系陰牌.但如果系100%龍婆做既就可以同正牌一齊戴.(有D系一個龍婆同一個白衣一齊做)
五芒星?唔了 ...

師兄,有古曼未必係陰牌,陰牌定義,用陰法開光or有c料!
因為做坤平將軍佛牌有好多唔同既法相,有抱女,抱雞,抱古曼又或者牌上有女,雞,古曼,,係有唔同意思,

抱女 ~ 異性緣
抱雞 ~ 招扁財
古曼 ~ 招財

五茫星我諗係指龍婆tim(屈班下麗)又或者他徒弟龍婆沙礦所做既坤平派古曼,坤平派古曼,有派古曼粉,但同用正法開光,又有古曼粉,所以百粉百係正牌!

所以要知個個牌係咩陰牌,真係唔可以單靠法相,希望幫到大家

評分

查看全部評分

vespawai 發表於 5-9-2011 17:35
師兄,有古曼未必係陰牌,陰牌定義,用陰法開光,有c料!
因為做坤平將軍佛牌有好多唔同既法相,有抱女, ...

= =無屍料都可以系陰牌姐
VVWV 發表於 5-9-2011 17:36
= =無屍料都可以系陰牌的

我咪話一用陰法開光
vespawai 發表於 5-9-2011 17:35
師兄,有古曼未必係陰牌,陰牌定義,用陰法開光,有c料!
因為做坤平將軍佛牌有好多唔同既法相,有抱女, ...

有派古曼粉 古曼粉唔系陰料咩......=,=
VVWV 發表於 5-9-2011 17:38
有派古曼粉 古曼粉唔系陰料咩......=,=

所以個法門好緊要,就算古曼,正廟正法,有落骨灰,只係加靈力,因為得到佛法加持同有足夠既靜化,而靈體亦得到同意自願地跟從佛祖行正法,所以同白衣師父做既陰料大大有分別!