新會員登記
搜索
樓主: Marron

佛牌新手, 有事想請教

Marron 發表於 4-10-2014 13:24
唔好意思呀咁多位,我係新手嚟,我應該點呀?我仲係同一間舖請咗配戴型嘅澤渡琴,係舖度拜過四面佛,仲成咗 ...

有油浸既唔清楚都唔好攪;澤渡金我諗應該ok 既;妳係向四面神許左願?/成願呀??無理由買野咁短時間都可以成願??
我係一個月前先供請澤渡琴,當日同師傅傾開計,佢俾招財貓我睇,我一見鐘情,不過無恭請,當日亦已求埋四面佛,一個月唔洗成願,去返師傅度還願,嗰時諗起招財貓,師傅話仲係度,咁就恭請埋。。。無意中嚟到呢度,都唔見有招財貓,恭請區又唔見有“古巴暗甩“,咪上嚟問下囉。。。
Marron 發表於 4-10-2014 17:09
我係一個月前先供請澤渡琴,當日同師傅傾開計,佢俾招財貓我睇,我一見鐘情,不過無恭請,當日亦已求埋四面 ...

我對呢位"古巴" 唔多認識

但係係GOOGLE到搵一搵都知道

呢位絕對係以"陰法"著名的"古巴"

所以...放棄啦
BKA 發表於 4-10-2014 17:29
我對呢位"古巴" 唔多認識

但係係GOOGLE到搵一搵都知道

我上網搜尋到的都一樣。{:6_324:}
講..陰野...小心比ben!網有綱規
进来看看,学到不少东西。