新會員登記
搜索
樓主: gipsylai

[求教] 有關財龜問題

頭像被屏蔽
如再希望知識佛牌,可多爬文章
大自然 發表於 3-10-2014 09:21
這樣講啦,我看完各師兄的意見
同妳的所有發問
大致上妳都想財龜會合適於妳

十分認同,有時太沉迷佛牌會令自己迷失咗,所以要提醒自己做好件事係靠自己努力用心,佛牌只係輔助。

所以小弟請牌都係睇眼緣睇自己budget, 無話名牌一定啱自己
大自然 發表於 3-10-2014 09:21
這樣講啦,我看完各師兄的意見
同妳的所有發問
大致上妳都想財龜會合適於妳

師兄講出了佛牌的真正意義, 絕對認同!!!  
應當將佛牌看作是出家人對善信的一種祝福, 不要太過倚賴唷 對於助正財的佛牌, 有太多太多了 , 如以上各師兄所言, 首要為合眼緣和合自己的經濟能力就好

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
財龜 --                       ( 龍普了 / 龍普神尼 / 龍普艮 )
坤平 / 山卡寨             < 人緣 , 招財 >
十方佛                        < 龍普銀 >
藥師佛 , 佛祖 , 四面神 < 是全功能 , 較慢但長久 >
** 每人素質不同 , 命運各異 , 有時愈求愈無 , 有時
     保妳健康, 免睇醫生也是保財之一 **

上述是很大路又正統的牌 , 供奉型都得 ,
最重要一点 , 帶牌緣因 , 不止單(求財做生意), 必須
起<<正念>>, 供請基本心態正确, 日後成功與否 ,
也不能推卸到"佛牌" 或 "宗教"上面 , 否則天龍護法
也不會關照妳的 ~~
其實係咪應該睇吓妳會做邊類型既生意先呢?而財龜當日權兄就介紹我"熟擠"平實又好
另外做生意我諗"象神"都應該走唔丟啦^_^
師兄,我諗住做網上時裝生意架。ares師兄,你既象神我好鍾意呀!