新會員登記
搜索
查看: 1710|回復: 5

[求教] 急問供奉魯士大佬和徐促伯伯 - 供奉型

最近請了兩位上壇, 魯士(打肺 3 eyes), 和徐促伯伯, 現每天 9 支香, 長期花生和每位一杯 2 窩頭, 因他們近日幫忙我不少 (只請了 少於3 weeks ), 剛剛去了尖咀買了一些老坑口味的雪加, 問題來了

1) 因看了特工小高的文章, 供時用香煙, 但我又聽說可用雪加, 有朋友用過雪加嗎?

2) 因家其實點煙不是太方便, 我買了兩支較貴較長的用來不燃點只放著供, 而再買了一盒十支像煙仔 size 的那種偶爾點來供, 問題是貴的那兩支不點放著供 okay 嗎?

P.S 實驗証明 2 窩頭 ... 咳咳  較合徐促伯伯口味, 兩杯中伯伯的那杯是我故意多倒一點, 但現在消耗度已慢慢超過魯士大佬那杯 ...

話說回頭伯伯其實可用酒和煙類來供嗎 ?

1)香煙雪加都可,一切在心意就可
2)ok

1)你可用雪加,又可用煙仔,唔點得就用檳榔

2)如果你唔點得,有得睇,無得食,不如唔好浪費,用來做善事,一定有效果!

3)二窩頭係平靚正,無事就唔好轉酒,因為有版友轉酒反而效果不皆,比以前無咁順,所以,多一事就不如小一事啦!

那配戴型和供奉象時勤供奉  
thx share
已經決定了, 明天或後天, 改用清水供奉,
雪加嘛 ...  下星期找一天讓兩老 happy happy:lol