新會員登記
搜索
樓主: 韋拿

[七龍佛] 今次泰國請返黎既七龍佛

tim1207 發表於 29-9-2014 20:18
考慮之列,因為我想請尊佛祖,澤度金and象神。

先定佛陀個SIZE之後再請其他供奉型會容易SETUP個壇
韋拿 發表於 29-9-2014 21:57
先定佛陀個SIZE之後再請其他供奉型會容易SETUP個壇

多謝意見,我都係咁諗。我諗住佛祖12吋左右,其他就5-7吋。
tim1207 發表於 29-9-2014 22:01
多謝意見,我都係咁諗。我諗住佛祖12吋左右,其他就5-7吋。

順其自然吧,當你去到廟既時侯你就會知道要請邊尊
韋拿 發表於 29-9-2014 22:06
順其自然吧,當你去到廟既時侯你就會知道要請邊尊

都係嘅,想太多都無用,可能到時見到一啲合眼緣。
tim1207 發表於 29-9-2014 22:08
都係嘅,想太多都無用,可能到時見到一啲合眼緣。

記得買張HAPPY卡即時upload上Unite
韋拿 發表於 29-9-2014 22:10
記得買張HAPPY卡即時upload上Unite

好提議,即時問大家意見,仲可以幫有興趣嘅師兄姐請,如果我個喼仲有位的話。
Anyway, 想問句有冇話佛像限制出境㗎?如果我攞4`5個像得唔得㗎?會唔會太多唔比㗎?hand carry袋放埋像又得唔得㗎? 請原諒我無知,因為未試過。
tim1207 發表於 29-9-2014 22:18
好提議,即時問大家意見,仲可以幫有興趣嘅師兄姐請,如果我個喼仲有位的話。
Anyway, 想問句有 ...

我聽過有人試過拎好多個供奉型返黎,你可以試下分散放,唔好全部放係同一個行李到
韋拿 發表於 29-9-2014 22:22
我聽過有人試過拎好多個供奉型返黎,你可以試下分散放,唔好全部放係同一個行李到 ...

明白明白,幾個放喼,幾個hand carry