新會員登記
搜索
樓主: tim1207

[求教] 下個月尾終於去朝聖,有咩好介紹

韋拿 發表於 28-9-2014 19:02
你既行程同我好似,不過我5日4夜

屈LIKE KANG,曼谷有咩廟想去?

師兄你幾時去?唔知會唔會他鄉遇見喎。佛統府我會去屈班柏,屈史實燙,仲有咩好介紹?
我已經返左黎依個殘酷既現實世界

上月去曼谷,郊區屈白纜最近,坐的打錶九個幾字就到,
再由屈白纜再去44公里啦壺廟,約個半鐘才到,
這時的士佬要一口價,2000bhts包全程,

都0k啦,回程叫佢吾番酒店,車去捐棺既義德堂做善事,
後面廟有個佛牌小賣部,吾好錯過,
mrt samyan 站就在門口,可轉BTS返市區Hotel

對面馬路口有新起既象神廟,但黃昏至開
其中一日行程報告完畢!!!!!

tonyb 發表於 28-9-2014 19:57
上月去曼谷,郊區屈白纜最近,坐的打錶九個幾字就到,
再由屈白纜再去44公里啦壺廟,約個半鐘才到,
這時的士 ...

唔該晒師兄,好有用!

佛牌商場是我認為重點之重,因為好多檔攤,林羅滿目,
真牌假牌之多令你捨不得走,
又可以鑲牌,
記住不要去水門那個,已式微,
要去打的到Pantip Plaza Ngamwongwan 那間,從市中心去要成個鐘,要有心理準備,
胡慧沖本神遊泰國有介紹,到天地圖書買,應該重有貨.....
tonyb 發表於 28-9-2014 21:25
佛牌商場是我認為重點之重,因為好多檔攤,林羅滿目,
真牌假牌之多令你捨不得走,
又可以鑲牌,

佛牌市場通常收幾點㗎?

吾清楚,我中午十一點去到,canteen食完反,
行到四點幾走,越晏越多人,好熱鬧!!!!
tonyb 發表於 28-9-2014 21:43
吾清楚,我中午十一點去到,canteen食完反,
行到四點幾走,越晏越多人,好熱鬧!!!!
...

明白晒,好期待…
頭像被屏蔽
我個人喜歡Wat Rakang同僧王寺
真糸好有用既資料